Ismét új albummal jelentkezett a floridai A Day To Remember. A metalcore és a punk ötvözői ezúttal sem bíztak semmit a véletlenre, friss lemezüket különleges környezetben hozták össze, ami vélhetően nagy szerepet játszott abban, hogy a Bad Vibrations a csapat legjobb albumai közé furakodta be magát. A srácok ráadásul – ahogy az lenni szokott – turnéra is indulnak, mellyel minket is megközelítenek.

A Day To Remember – Rossz rezgések vezérelték őket

Megírták a saját Ace Of Spades-üket

A Motörhead rajongók bizonyosan elképednek a Paranoia hallatán, azonban kétségtelen, hogy az elsőként közzétett kislemezdal szintén rendelkezik egy nagyon meghatározó és kíméletlen dobalappal, pont úgy, mint megboldogult Lemmyék örökzöldje.

Mielőtt azonban pellengérre állítanátok bennünket, a hasonlat nem tőlünk, hanem a csapat énekesétől, Jeremy McKinnontől származik, úgyhogy hallgassuk is meg, hogy igaza van-e:

A 2016. szeptember 2-án megjelent Bad Vibrations egyébként ismét a banda saját kiadójánál, az ADTR-nél jött ki, így továbbra is saját kezükben tartják a gyeplőt, miután perbe szálltak korábbi lemezcégükkel, a Victory Recordsszal.

A „házi lemezkiadó” annyira jól működik, hogy sokkal több idejük maradt a srácoknak újratölteni belső elemeiket, amit a címadó dalban bizonyítnak. A Bad Vibrations kegyetlen mészárosmunka, mellyel alaposan rácáfolnak az őket kritizálókra. (Azért egy kis dallamosság is szorult bele, no.)

Csaknem 10 év után készítettek együtt újra lemezt

Ezt természetesen nem úgy kell érteni, hogy nem jelent meg albumuk a fiúknak az utóbbi időben, hanem csak arra gondoltak, hogy összezárták magukat egy légtérbe, megtapasztalni azt, hogyan tudnak együtt dolgozni hosszú idő után.

„Kivettünk egy kis kunyhót a hegyekben, és együtt írtuk a dalokat egy kis szobában. Ez pedig a szöges ellentéte volt annak, amit az utóbbi három lemezen csináltunk. A 2007-es For Those Who Have Heart óta ez az első album, amit úgy készítettük, mint egy teljes zenekar, mindenféle digitális marhaság nélkül.”

És, hogy ez milyen hatással volt a koncertekre, azt hamarosan letesztelhetjük, ugyanis az ADTR európai turnéja Bécsig is elér, 2017. február 5-én a Gasometerben játszanak, ahol mi is megtapasztalhatjuk azokat a rezgéseket, melyek megihlették Jeremy McKinnon énekest.

„Az albumnak azért lett Bad Vibrations a címe, mert ezt éreztem minden nap, beleszorulva ebbe a furcsa, meglehetősen stresszes gondolkodásmódba.”


AZ ADTR bécsi koncertjére a Todibusz is szervez utazást. Érdekel? Ne habozz, tarts velünk és bulizzunk együtt! A részletekért és a jegyfoglaláshoz kattints IDE!


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: