Már nem sok idő van hátra a The Rasmus bécsi fellépéséig, ami előtt még új albumuk, a Dark Matters is megjelenik a friss hírek szerint. A Lauri Ylönen vezette gárda folyamatosan rántja le a leplet új szerzeményeiről, melyeket élőben is előszeretettel vesznek elő mostanság, így aki nem csak a banda klasszikusait akarja hallani a koncerteken, az jól fogja érezni magát a sógoroknál tartott bulin.

The Rasmus – Északi melankólia Bécsben

„Hullámvasút különféle érzelmekkel és személyes érzésekkel”

Ha a rockzenét kedvelők körében a Rasmusra terelődik a téma, akkor elsősorban mindenkinek az In The Shadows vagy a First Day Of My Life jut eszébe a finn srácok kapcsán, pedig az igen sikeres 2003-as Dead Letters az ötödik stúdiólemeze volt a srácoknak. A korai érából olyan dalokat most is előszeretettel játszanak a bulikon, mint a F-F-F-Falling, a Chill vagy a balladisztikus Liquid.

The Rasmus – Északi melankólia Bécsben

A zenekar 2012-ben Lauri szólóalbuma, valamint az aktuális sorlemez után pihenőre vonult, az énekes pedig Los Angelesbe költözött, 2017 tavaszán viszont azzal a hírrel jelentkeztek be, hogy készül új albumuk, a Dark Matters, amiről a Paradise című dalt osztották meg a rajongókkal első körben.

“Az éden meglehetősen relatív dolog. Egy ember pokla valakinek maga a mennyország lehet.”

A tíz dallal megpakolt album 2017. október 6-án jelenik meg a csapat legnagyobb sikereinek színhelyén, a Playground Music gondozásában. Producerként Lauriékat a svéd The Family nevű csapat segítette, akik elsősorban pop-rock, elektropop és R&B műfajokban utaznak, persze a srácoknak nem kellett dalokat írni, csak irányba állítani az anyagot, ami az eddig hallottak alapján kicsit szellősebb, könnyedebb hallgatni való. Bár a finneket ez mit sem zavarja, bőven pakoltak mondanivalót is aktuális szerzeményeikbe.

„Az új dalok mögötti elképzelés az volt, hogy olyan zenét készítsünk, amit szeretünk hallgatni. Nem hagytuk el a ránk jellemző északi melankóliát, azonban rengeteg új hatást hallhattok az új szerzeményeinkben. Az új album olyan, mint egy hullámvasút különféle érzelmekkel és személyes érzésekkel. A zenénk néha sötét, spekulatív, dallamos és olykor még szomorú is.”

Rohamosan közeleg a bécsi koncert

Ha új album, akkor természetesen a turné sem maradhat el, így 2017 novemberében egy rövid európai kanyarral szoktatják magukat vissza a srácok a koncertek hangulatához, az elmúlt években ugyanis nem sok fellépésük volt Lauriéknak. Szerencsére a rövid körút ellenére egy hozzánk közeli buli is belefért a naptárukba a finneknek, így 2017. november 16-án a bécsi Simm Cityben játszanak, ahova természetesen mi is megyünk, hogy együtt énekelhessük velük mondjuk azt, hogy „I’ve been watching, I’ve been waiting In the shadows all my time”.

Ha nem szeretnél lemaradni az ismét aktív srácok felejthetetlennek ígérkező koncertjéről, akkor kattints IDE, majd azonnal tedd be a lejátszóba mondjuk a Dead Letterst, vagy minél hamarabb szerezd be az új albumot, ami modernizált változatban tárja elénk a srácok zenéjét.

*

Forrás: blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: