Hamarosan turnéra indul a világ egyik legsikeresebb punkzenekara, a The Offspring. A több mint 40 millió eladott lemezt maga mögött tudó zenekar már régóta nem adott ki új albumot – aminek a srácok szerint megvan az oka –, de szépen lassan azért dolgozgatnak, így a hamarosan induló körúton két dal mindenképpen felcsendülhet a The Offspring legújabb alkotásai közül.

The Offspring – Lusták, de készül az új lemez

33 éve folyamatosan lendületben

Nem sokáig kell gondolkodni, ha arra kérdésre keressük a választ, hogy melyik a világ egyik legsikeresebb punkzenekara, ugyanis az 1984-ben alakult The Offspring a maga több mint 40 millió eladott lemezével szinte mindenkit lesöpör.

A punk ’90-es évekbeli úttörői olyan zenekarokkal alkottak együtt ebben a korszakban, mint a szintén nagy sikereket bezsebelő Green Day vagy Rancid, de ne felejtsük el a Bad Religiont sem, akikkel Dexter Hollandék 2016 nyarán pár brit koncert erejéig összeálltak, így adva egy felejthetetlen élményt a műfaj szerelmeseinek.

A banda az 1989-es debütlemez óta folyamatosan alkot és pár év szünettel mindig tud valami meglepetéssel szolgálni, ezúttal viszont elég sokat váratnak minket, ugyanis legutóbbi lemezük 2012-ben jelent meg Days Go By címmel. Persze nagy baj nincs, egyszerűen csak lusták a kaliforniai fiúk (csak, hogy a gitáros, Noodles gondolatait idézzük), de az új lemez már évek óta formálódik.

5-6 új dal állítólag már készen van

A srácok már 2015-ben előhozakodtak az új lemez ötletével, amikor közkinccsé tették egyik új dalukat, a Coming For You-t. A dal annyira lendületessé tette a srácokat, hogy egy komplett turnét is rászerveztek, melyen az 1998-as Americana lemezüket is eltolták a rajongóknak, természetesen teljes egészében, ahogy azt tanítják.

„Szeretnénk egy új lemezt, ez e terv, de örökké tart, úgy néz ki. A Coming For You-t azért adtuk ki, mert rögtön jó érzéseink támadtak iránta. Ez volt az első vagy a második dal, amivel végeztünk, úgyhogy megkedveltük. Ha ülünk rajta, akkor eltelik még egy vagy másfél év, szóval miért ne adjuk ki és nézzük meg, hogy mi történik?”

Ezzel a dallal tehát szinte biztos, hogy találkozhatunk a nyáron, ugyanis a srácok augusztusban fellépnek a jubileumi 25. FEZEN fesztiválon, amit érdemes nem kihagyni, hiszen bemutatják a Huntington Beach-i punkok, hogy még 33 év után sem lankadt a lelkesedésük és energiájuk.

Bár Noodles szerint ő a leglustább a csapatban, az énekes, Dexter jelenleg doktori címének megszerzésén dolgozik a zeneszerzés mellett, ettől függetlenül egy friss nyilatkozat szerint már 5-6 dallal készen vannak, melyek közül az egyik a korábban bemutatott Coming For You és a Cápavihar 4 (Sharknado 4) filmhez írt főcímdal, ami szimplán a Sharknado címet kapta.

És, hogy az új album mikor jelenik meg? Jó kérdés, hiszen a csapat 2017. március végén világkörüli turnéra indul, aminek őszig nincs végállomása, így, ha még nem sikerült felvenni az új anyagot, akkor az csak az év végére marad. Ez esetben pedig 2018 előtt ne is reménykedjünk az új nagy dobásra Dexteréktől.

Mindenesetre az vigasztaljon minket ebben a helyzetben, hogy 3 év után ismét lesz The Offspring-buli Magyarországon.

*

Forrás: dyingscene.com, mic.com

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: