Megint életjelet adott magáról a System Of A Down. Az amerikai gárda Európát fogja ismét lázba hozni dalaival, ugyanakkor az továbbra is kérdéses, hogy lesz-e új album. Már ha ez még napirenden van a srácoknál.

System Of A Down – Turné lesz, de album nem

„Rengeteg anyagunk van az elmúlt 10-12 évből”

Az utóbbi évek egyik legforróbb témája, hogy vajon mi a helyzet a System Of A Down új albumával. Turnék, koncertek szinte mindig akadnak itt és ott, de ha a lemezről van szó, akkor srácok a fülüket-farkukat behúzzák. Pedig anyagból van bőven, ezt Shavo Odadjian basszer és John Dolmayan dobos is elmondta már nem egy alkalommal.

„Rengeteg anyagunk van az elmúlt 10-12 évből. Mindannyian írunk dalokat. Nekem is, Daron Malakiannek is rengeteg van, ahogy azt is tudom, hogy Serj sem szűkölködik ötletekben, azonban ennek ellenére nem értem, hogy mi történik. Még mindig szeretjük egymást, senki sem csinált semmi rosszat. Nem vagyunk dühösek egymásra, nem az a helyzet, hogy valaki tett valamit, amit nem lehet visszacsinálni. Úgy gondolom, hogy ez amolyan művészi probléma lehet.”

Bár a tagok igen türelmesek, azért Daron Malakian a biztonság kedvéért felélesztette Scars On Broadway projektjét, amivel 2018-ban ki is adott egy lemezt Dictator címmel. Legalább volt hol felhasználnia ötleteit…

Jövőre ismét Európa a célkeresztben

A rajongók – különösen az Európában élők – nagy örömére viszont a csapat 2020-ban újra útnak indul és beveszi néhány nagyobb város fesztiváljának színpadát. Egy-két buli helyszíne már publikus, ezek szerint a csapat 2020 júniusában a neves Rock Am Ring és Rock Im Park feszten is tol egy erőteljes bulit. És hogy akkor mikor lesz új lemez? Nos, a frontember, Serj Tankian szerint még egy darabig várni kell a 2005-ös Hypnotize folytatására.

„Az idő múlásával változnak az emberek és változik a közízlés is, más irányt várnak el tőlünk, de a bandában ez nem mindenkit érdekel. Egyszerűen nincs egyetértés közöttünk abban, hogy miként fogjunk hozzá a lemezkészítéshez. Nem mondom, hogy nem lesz több albumunk, de a közeljövőben nemigen.”

Szóval így állunk. Azért reméljük, hogy a koncerthírek mellett hamarosan arról is beszámolhatunk, hogy legalább egy-két új dalt összehozott a gárda. Addig is várjuk az újabb koncerthelyszíneket, remélhetőleg hozzánk közelebb is ellátogat a csapat és akkor már legközelebb arról írhatunk, hogy megyünk a System bulijára. Jó lenne, mi?

*

Forrás: loudersound.com, loudersound.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: