6 év után elkészült új albumával a Damon Albarn és Jamie Hewlett nevével fémjelzett virtuális alternatív rockbanda, a Gorillaz. A Blur énekese által alapított zenekar a kétezres évek elején tett nagy népszerűségre szert, amit bőségesen kamatoztattak is az elmúlt 16 évben, így az új albumot már tűkön ülve várják a rajongók. Összeszedtük, hogy mi várható az 5. Gorillaz-lemeztől.

Gorillaz – Kész az új album, már a turnéra készülnek

Már a sapka is megvan a turnéra

Legutóbb 2010-ben hallhattunk a brit bandáról, akik akkor mindössze 9 hónap leforgása alatt rántották össze új albumukat, a The Fallt. A rekordidő alatt született anyag és a hozzá tartozó turné azonban már rég lecsengett, így nem csoda, hogy a banda rajongói már alig várják az új eresztést.

A 2001-ben nagyot robbantó alakulat vezére, Damon Albarn (a szintén neves Blur frontembere) már 2015-ben szeretett volna stúdióba vonulni, hiszen a turnén megírt és rögzített The Fall után a saját elmondása szerint nagyon visszavágyott abba a körforgásba, amit a heti öt stúdiózás és az otthoni dalszerzés nyújt.

A 2016-os esztendőt azonban hiába nevezte a „Gorillaz évének” a csapat animátora, Jamie Hewlett, be kellett látnia, hogy a megjelenés bizony 2017-re csúszik, azonban szerinte megéri a várakozást az album, hiszen nagyon különleges lesz.

2017. február 22-én azonban egy rajongó összefutott Damonnel, aki egy új sapkában fotózkodott, amit állítólag a közelgő turnéra vett, ugyanis a lemezt már rögzítették, és már a koncertekre próbálnak. Hogy minderre pontosan mikor kerül sor, azt egyelőre nem tudni, de 2017 első felében mindenképpen számíthatunk valami nagy durranásra a csapattól.

Gorillaz – Kész az új album, már a turnéra készülnek

Szélsebes és vendégekkel teli album érkezik

Ami biztos az új lemezzel kapcsolatban, hogy meglehetősen pörgős lesz. Damon ugyanis elhintette egy kanadai magazinnak adott interjúban, hogy a percenkénti 125-ös ütemszám alá nem mennek, továbbá a Rolling Stone magazinnak így nyilatkozott az új jövevényről:

„A nagyon korai időszakomat dolgozom fel az új Gorillaz-albumon, szóval eddig a lemez elég gyors és meglehetősen energikus. Már évek óta a zongorához vagyok ragadva, valahol a Broadway környékén, úgyhogy teljesen ellentétes irányba szeretnék ezúttal menni.”

Gorillaz – Kész az új album, már a turnéra készülnek

Persze nemcsak zeneileg, hanem a vizuális kép is teljesen új lesz, amit Jamie Hewlett animátor is megerősített:

„Megváltozik, azonban nem mondhatom el, hogyan. Nem csinálhatom ugyanazt, amit eddig, ez az irány nem érdekel. Ahogy Damon is megváltoztatja a zenét és halad előre, úgy teszek én is. Egy vadiúj külsőt kap majd.”

Szóval a teljesen új irányba menetelő anyag már elvileg készen van, és a korábbi félhírekből, pletykákból már azt is tudjuk, hogy ezúttal sem maradunk vendégek nélkül, ugyanis Remi Kabaka producer Instagram-fotójából kiderült, hogy a chicagói hip-hop előadó, Vic Mensa is szerepel a lemezen a De La Soul rap trió és a zseniális Snopp Dogg mellett.

Egy dal pedig már ki is került a netre 2017 januárjában (melyen az angol énekes, Benjamin Clementine énekel), azonban a hírek szerint csak bónuszdalként, a 19. tételként kerül fel az albumra.

A Hallelujah Money címre keresztelt első új alkotás nem aratott osztatlan sikert a rajongók között (talán csak a politikát kedvelők és a Trump-ellenzők táborában), ennek ellenére természetesen megmutatjuk nektek.

*

Forrás: altpress.comnme.com

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: