Jelképes értelemben tavaly örök nyugalomra helyezte a Pink Floydot David Gilmour, ennek ellenére nem áll le a hetvenes éveit taposó zenész, mivel nemrég jelent meg új szólóalbuma, aminek ráadásul már a turnéja is elkezdődött. Március-április folyamán számos koncertet adott Észak-Amerikában a mester, hamarosan pedig Bécsbe érkezik a legenda.

David Gilmour – 3 órás gigakoncert, Pink Floyd-dalokkal fűszerezveLenyűgöző turnényitó

Ismét felejthetetlen koncertre számíthatnak azok, akik júniusban elutaznak a szomszédba David Gilmour miatt, ugyanis a Pink Floyd gitárosa látványos keretek között mutatja be rajongóinak tavaly megjelent Rattle That Lock című lemezét. A körút március végén indult Los Angelesben, és már az első este tarolt Gilmour, mivel egy lélegzetelállító színpadképpel, és meglehetősen kövér műsorral állt a közönség elé.

David Gilmour – 3 órás gigakoncert, Pink Floyd-dalokkal fűszerezveA mintegy 30 kivetítőt tartalmazó díszlet kissé hajazott a korábbi Pink Floyd-os színpadképekre, így aki csak egy rövid időre pillantott a Gilmourt a középpontba helyező pódiumra, az könnyen egy Floyd-koncerten érezhette magát. Különösen azért, mert olyan dalok kerültek a mester turnéműsorába, mint például a Wish You Were Here, a High Hopes, a Money vagy éppen a Comfortably Numb. Persze szólólemezeit sem hanyagolja (hiszen ezekkel turnézik), így mindenki megtalálhatta a kedvenceit a 3 órás programban.

Ezentúl a két régi cimbora nélkül koncertezik

Az elmúlt években Gilmour fellépésein mindig voltak visszatérő vendégek, a legtöbbet azonban a szintén legendás Graham Nash és David Crosby szerepelt a nagyszabású koncerteken.

David Gilmour – 3 órás gigakoncert, Pink Floyd-dalokkal fűszerezveA két veterán zenész a 2006-os On An Island lemez óta tűnik fel Gilmour mellett, ezentúl viszont más lesz a helyzet, mivel csúnyán összekapott a páros, aminek nemcsak közös projektjeik, hanem a Pink Floyd gitárosának koncertjei is áldozatául estek, nem beszélve a két zenész réges-régi barátságáról. A pontos részleteket természetesen nem kötötték a nyilvánosság orrára, de Crosby nagyon megsértette Nash-t, legalábbis utóbbi nyilatkozataiból ennyit tudhattunk meg. Ennek ellenére a március 24-ei turnényitón ott volt David Crosby, de valószínűleg egy darabig ez lesz utolsó ilyen fellépés, mert Gilmour nem kíván állást foglalni a két zenész csatájában.

 

 

És hogy mit hoz a 2016. június 28-ai bécsi koncert? Egyelőre nem tudni pontosan, az viszont biztos, hogy a jó zene, a látványos színpadkép és a festői szépségű Schönbrunni kastély mindenképpen egyedi elegyet alkot majd!


David Gilmour 2016. június 28-ai koncertjére a Todibusz is szervez utazást! Nem akarsz lemaradni? Kattints IDE a Gilmour koncertutazás részleteiért!


 

 

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: