A grunge egyik legnagyobb példányszámban eladott albumát szállította le 1992-ben a Stone Temple Pilots, akik szebb napokat is láttak, mint manapság. Jelenleg új énekes keresésével és a Core című albumhoz kapcsolódó megemlékezéssel foglalatoskodnak, szóval hamarosan ismét hallhatunk a DeLeo testvérek bandájáról.

Stone Temple Pilots – Új énekessel és ünnepléssel készülnek 2017-re

Sikerek és tragédiák követték útjukat

Felesleges kimerítő történelmi utazásba belemerülni a Stone Temple Pilots kapcsán, hiszen, aki jó barátságban van a grunge-dzsal, annak biztos, hogy nem kell bemutatni a DeLeo testévek és Scott Weiland által alapított zenekart.

A csapat hatalmas sikereket ért el első két albumával, a Core-ral és a Purple-lel, melyek közül az előbbi a harmadik legnagyobb példányszámban eladott grunge-lemez a Nirvana Nevermindja és a Pearl Jam Tenje után.

A zenekar a 2002-es szünetig rendületlenül haladt előre, majd Weiland Velvet Revolverrel tett kitérője után 2008-ban ismét folytatódott a sztori, bár sokkal visszafogottabb sikerekkel. A 2010-ben kiadott eddigi legutolsó lemez nem ütött olyan nagyot, majd 2013-ban Weilandet kitették a csapatból és a Linkin Park karcos hangú énekese, Chester Bennington állt be a mikrofon mögé.

Chester azonban nem sokáig bírta a kettős terhelést, így az anyabandára hivatkozva 2015 novemberében kilépett, majd, mielőtt a reunion tervei komolyabb köröket futottak volna a médiában, Scott Weiland drog- és gyógyszerproblémái miatt váratlanul elhunyt 2015. december 3-án.

A zenekar azóta sem heverte ki a sokkot, halálának első évfordulóján így emlékeztek meg róla:

Gyakran gondolunk rád és rengeteg dolog emlékeztet személyedre nap mint nap. Ráadásul ott a zene, amit együtt készítettünk, ez pedig lehetővé teszi, hogy halljuk és érezzük, milyen nagyszerű vagy.”

Stone Temple Pilots – Új énekessel és ünnepléssel készülnek 2017-re

Hajsza az új énekes után

A csapat örökségét azonban nem szeretnék veszni hagyni, így 2016 februárjában egy meghallgatást írtak ki énekeseknek, melyre rengetegen jelentkeztek. Egy ponton a zenekar még arra is hajlott, hogy női énekes álljon be a frontemberi posztra.

„Joan Jett hihetetlenül fantasztikus, ahogy Lzzy Hale is. A legjobbat akarjuk, legyen az férfi vagy nő. Ennek a személynek pedig különlegesnek kell lennie, a frontember szó végül is sokat elárul. Nagyon sok kritériumnak kell találkoznia, hiszen nem elég a tapasztalat, a család részévé is kell, hogy váljon, és ez egy fontos dolog.”

Egyes források szerint Jeff Gutt személyében már megtalálta új énekesét a STP, azonban ezt egyelőre senki nem erősítette meg, sőt, a csapat közleményben kijelentette, hogy annak ellenére, hogy több énekessel is próbáltak az utóbbi pár hétben, még nem született meg a döntés az új dalnokról.

A szóban forgó Jeff egyébként az X Factor amerikai szériájának 2013-as évadában ért el második helyezést.

Hogy ki lesz az új énekes, azt még nem tudni, de az szinte biztos, hogy 2017-ben turnéra indul a banda régi és új dalokkal, valamint a Core 25 éves jubileumát is megünnepelnék valamilyen formában, legyen az újrakiadás, vagy esetleg az előbb említett különleges koncertek.

*

Forrás: teamrock.com, teamrock.com, alternativenation.net

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: