Végre újra sínen van a Snow Patrol karrierje. Legutóbbi lemezüket hosszú szünet előzte meg, azonban most igazán lendületben van a csapat, aminek legfontosabb oka, hogy idén ülik 25 éves jubileumukat. Ezt pedig Gary Lightbody-ék természetesen alaposan szeretnék megünnepelni.

Snow Patrol – 25 éves jubileumukat ünneplik

Hatalmas a barátság Ed Sheerannel

2018 májusában jelent meg a Snow Patrol régóta várt albuma Wildness címmel. Volt szerencsénk a srácokat élőben látni, és elmondhatjuk, hogy valóban jó formában vannak. A lemez turnéján több helyszínen Ed Sheerannel együtt játszottak, ami mindenképpen hatalmas élmény lehetett a rajongóknak. Edet és Gary Lightbodyt egy Bon Iver idézet hozta össze, ugyanis mind a ketten ezt szerették volna magukra varratni. Miután erről jól eldiskuráltak, hatalmas barátság alakult ki közöttük.

„Akkor azt gondoltam, hogy haverok leszünk és igazából azóta is azok vagyunk. Rengeteget dolgoztam vele a közelmúltban is, és messze sokkal több ötlete van, mint bárki másnak. Ő gyakorlatilag egy ötletgép, tele energiával. Mindez azt jelenti, hogy megír 10-15 dalt egyhuzamban. Nem gondolom, hogy ismeri az írói blokk fogalmát.”

Gary viszont nagyon is jól ismeri, azonban a Wildness-szel végre megtörték a hallgatást és úgy tűnik, nem állnak le. A zenekar ugyanis 25 éves jubileumát üli, aminek apropójából kiadtak egy pár dalból álló EP-t Reworked címmel. Az anyagon egy új dal, a Time Won’t Go Slowly mellet két felújított kedvenc, az Open Your Eyes és a Chocolate is helyet kapott.

Övéké a 21. század legjátszottabb dala a briteknél

A gárda azonban egy újabb felvonással készül, melyen gőzerővel dolgoznak a stúdióban.

„Már néhány hónapja a stúdióban dolgozunk egy projekten, hogy megünnepelhessük a Snow Patrol 25 évét. Hamarosan még többet megtudhattok.”

A negyedévszázados jubileum mellé egy nagyszerű elismerést is bezsebelt a gárda, ugyanis legismertebb daluk, a Chasing Cars hivatalosan is a 21. század eddigi legjátszottabb dala az Egyesült Királyságban. A srácok nem is tuják hova tenni a dolgot egyelőre.

„Ez egyszerűen hihetetlen, nem tudom, hogyan történt mindez. Ez egy érzelmesen induló és egyszerű dal. Egy elfogultság nélküli szerelmes dal, és nem is nagyon van másik ilyenünk. Amit a leginkább kedvelek benne az, ahogy összehozza a hallgatóságot. Ez egy gyönyörű pillanat minden egyes alkalommal, amikor játsszuk.”

A koncertezésbe azonban csak nemrég álltak vissza ismét, ugyanis Johnny McDaid gitáros-billentyűs súlyos nyakproblémái miatt rengeteg koncertet nem tudtak vállalni, ráadásul Nathan Connolly is egészségügyi problémák miatt esett ki egy időre. Szerencsére mind a ketten egyre jobban vannak, úgyhogy reméljük, nemsokára ismét láthatjuk őket valahol a közelben. Ha jönnek, mi szólunk, úgyhogy figyelj!

*

Forrás: billboard.com, udiscovermusic.com, rollingstone.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: