Hat év után 2015 őszén jelentkezett új lemezzel az amerikai Slayer, akik az alapító gitáros, Jeff Hanneman halála után újból magukra találtak, és egy súlyos, valamint közel sem finomkodó dalcsokorral tarolták le a rajongók hallójáratait.

slayerlive

Egyáltalán nem túlzás a címben leírt állítás, hiszen a Slayer már első lemezének megjelenése idején befurakodta magát a thrash metal szerelmeseinek hallójárataiba. 1983-as Show No Mercy című debütalbumuk a frissen alakult Metal Blade Records kiadásában látott napvilágot, és nem sokkal később, a kiadó legjobb eladásait produkáló kiadványa lett. Ez és a második korong ágyazott meg a csapat legnagyobb klasszikusának, a Reign in Blood-nak, ami a műfaj egyik alapművévé vált, a Kerrang! magazin szerint ez „minden idők legkeményebb metal albuma”. A csapat természetesen ezután sem lankadt, hanem folytatta sikeres útját a thrash legfontosabb zászlóvivőjeként, és rengeteg nagyhatású albummal örvendeztette meg a rajongókat.

Tagcsere és gyász után újra lendületben

A 2013-as év viszont komoly változásokat hozott a banda életébe. Minden Dave Lombardo dobos kirúgásával kezdődött, akit Paul Bostaph váltott (Paul nem teljesen új arc a Slayerben, hiszen korábban már dolgozott együtt a csapattal, több lemezen is hallható a játéka), a legnagyobb érvágás azonban az alapító gitáros, Jeff Hanneman halála volt, ami kissé megtörte a csapatot. Talán a Jeff elvesztése miatti dühnek tudható be, hogy a 2015. szeptember 11-én megjelent Repentless egyáltalán nem veti vissza Arayáék lendületét, hanem egy megalkuvás nélküli, szokásosan brutális és kegyetlen hangulatot áraszt magából. Mindezt nagyon jól szimbolizálja a címadóhoz készített klip, amit a Los Angeles-i Sybil Brand Institute falai között vettek fel, ráadásul olyan neves színészek is feltűnnek benne, mint Derek Mears, Tyler Mane, Jason Trost, Danny Trejo, Tony Moran, Sean Whalen és Vernon Wells. A dalról a csapat gitárosa, Kerry King így nyilatkozott:

„Az album első dala a Repentless, amit egyszerűen csak Hannemanthemnek hívok! Ezt Jeffnek írtam. Ó, ember, ez rohadtul gyors! Sosem tudod, mi a szar közeleg!”

A friss lemezzel már javában turnézik a csapat, a gitáros poszton az Exodus kíméletlen bárdistája, Gary Holt penget Kerry King mellett, aki 2011 óta koncertezik a srácokkal Hanneman helyett. Az új albumon is ő szerepel, így átesett a tűzkeresztséget, mármint ami a Slayerrel felvett stúdiókiadványokat illeti. A tavasszal az Egyesült Államokban randalírozó brigád nem sokkal nyár előtt érkezik meg Európába, a nyár folyamán pedig a leghangosabb fesztiválokon eresztik szabadjára az agressziót, többek között nálunk is, ugyanis július 2-án a VOLT Fesztiválon játszanak.


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: