2016-ban két nagyszerű albumot szállított le az elsősorban Nikki Sixx fémjelezte csapat, akik a Mötley Crüe befejezése után még nagyobb erőre kaptak. Legutóbbi alkotásuk, a Prayers For The Blessed, egy hatalmas slágercsomag, amit senkinek sem érdemes kihagynia, ahogy látványos és energikus koncertjeiket sem.

Sixx:A.M. – Meggyógyítják a világot

Jobbak mint a Mötley Crüe?

Bár a hőskorszakból induló Mötleynél nem értek el nagyobb sikereket James Michaelék, sokan osztják azt a véleményt, hogy a 2007-ben még csak mellékprojektként indult csapat mára sokkal több slágert szállított le, mint Nikki anyazenekara. Az már csak a felhígult és bukdácsoló zeneipar hibája, hogy az olyan kiváló dalokkal, mint mondjuk a We Will Not Go Quietly, nem töltenek meg arénákat a világ minden pontján a srácok.

Pedig a DJ Ashba, James Michael, Nikki Sixx triumvirátus már 5 albummal büszkélkedik, 2016-ban például kettőt is leszállítottak, aminek második felvonása Prayers For The Blessed címmel jelent meg november 18-án.

A lemezről a csapat dalnoka, James a következő gondolatokat hintette el:

„A lemez készítése közben ránk zúdult rengeteg olyan történés a világból, melyek nagyon is igényelnek némi figyelmet. Biztosan állíthatjuk, a világ valamiképpen sérült, így itt az ideje rendbe hozni. Az emberek kétségbeesettek, félnek, dühösek és elégedetlenek a vezetéssel. Ha művész vagy, akkor ezeket a dolgokat egyszerűen nem hagyhatod figyelmen kívül.”

Sixx:A.M. – Meggyógyítják a világot

Egy nagy klasszikust is feldolgoztak

A 11 dallal felvértezett újdonság, mely pár hónap eltéréssel követte az első dobást, nem adja alább színvonalban. Sőt, szerintünk még jobban sikerült, mint a Modern Vintage-et simán lehengerlő Prayers For The Damned.

DJ Ashba hasító riffjei és laza, feelinges szólói nagyszerűen ágyaz meg Nikki Sixx basszusjátékával James égbekiáltó dallamainak, melyek kitörölhetetlenül kúsznak be a tudatalattinkba.

De, hogy miért nem egyszerre jött ki az összes dal? Nikki erre a kérdésre korábban már megadta a választ:

„Nagyon kis időkülönbség lesz a két lemez megjelenése között. Általában, ha egy zenekar egyszerre jelentet meg egy dupla albumot, akkor a második rész felénél azt mondod, hogy olyan, mintha kifogytak volna a szuflából.”

A Sixx:A.M. fiai pedig annyira nem fogytak ki az ötletekből, hogy egy hatalmas klasszikust is felpakoltak a lemezre, méghozzá a Without You-t a ’70-es évek egyik kultikus brit rockbandájától, a Badfingertől.

Önmagukat is felülmúlják

A srácok nem elégednek meg jelenlegi helyzetükkel, a jövőben egyre többet akarnak nyújtani a rajongóiknak, így nem csoda, hogy olyan csapatok mellé szegődnek turnézni olykor mint a Papa Roach és a Five Finger Death Punch, akikkel 2016 szeptemberében rótták a köröket Kanadában. A lemez megjelenésének idején pedig egy alapos USA-turnéval búcsúztatták az évet.

Sixx:A.M. – Meggyógyítják a világot

„Nikki, James és én úgy döntöttünk, hogy a Sixx A.M. lesz számunkra az elsődleges. Azon vagyunk, hogy mind zeneileg, mind látványban többet nyújtsunk a rajongóiknak annál, amit el tudnak képzelni.”

Mindezt DJ Ashba mondta, akinek jobb, ha hiszünk, ugyanis a gitáros Guns N’ Roses-t hagyta el a reunion ellenére, hogy a karrierjében szintén új fejezetet nyitó Nikki-vel és Jamesszel, illetve a koncerteken a precíz ritmusokért felelős Dustin Steinke dobossal járassa csúcsra a zenekart.

*

Forrás: http://teamrock.com/news/2016-10-14/watch-new-sixx-am-video-for-we-will-not-go-quietly, http://teamrock.com/news/2015-07-17/sixx-am-aim-for-2-albums-in-2016

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: