Már régóta sejteni lehetett, hogy készül valami a háttérben, azonban most már hivatalos: európai turnéra indulnak a rockzene veteránjai, a The Rolling Stones. Mick Jaggerék ugyan nem látogatnak el minden egyes országba, de így is van esélyünk elcsípni őket, ugyanis a sógorokhoz benéznek, ahogy azt sokan előre vizionálták.

The Rolling Stones – 2017 őszén beveszik Európát

Saját dalok nélkül is sikeres lett az új lemez

2016-ban erőset ment a viharvert zenészekből álló banda, ugyanis egy rocktörténelmi eseménnyel nyitottak márciusban, mivel Havannában adtak több mint egymillió ember előtt koncertet, melyet koncertfelvételen is megjelentettek a világ többi részén élő híveknek, ráadásul a mozikban is levetítették a hangulatos és látványos bulit.

The Rolling Stones – 2017 őszén beveszik Európát

Majd 2016 végén egy blues feldolgozáslemezzel jelentkeztek Blue &Lonesome címmel, amit két nap alatt kalapáltak össze Keith Richardsék. Az albumon Eric Clapton és Jim Keltner is vendégeskedett, de aligha ennek köszönhető az anyag kiugró sikere. Siker, mivel még 55 év leforgása után is annyira lázban tartják a „srácok” a rockvilágot, hogy a saját dalok nélküli lemezből 2017. január 31-ig bezárólag 1,6 millió példány kelt el. A brit albumlistán a megjelenés hetében az első helyen debütáltak, az oly híres és nívós Billboard 200-ason pedig negyedik helyen nyitott a Blue & Lonesome.

Mindhalálig rock ’n’ roll!

Bár Keith azt mondta, hogy a lemezzel gyakorlatilag bezárult a kör – mivel a csapat első albuma is feldolgozásokat tartalmazott –, szerencsére nem a békés öregkorra és nyugdíjazásra gondolt, mivel legutóbb már ilyeneket mondott:

„Azok nem igazi zenekarok, akik nem tartanak össze, az ilyenek csak csoportok. Mi egy banda vagyunk, és az igazi bandák a halálig összetartanak. Én pedig nem öregszem, hanem folyamatosan fejlődök.”

The Rolling Stones – 2017 őszén beveszik Európát

Néhány hónapja pár koncertdátumot már előrevetített 2017-re a Stones, de nemrég megérkezett a teljes beosztás is, mely 12 várost vonultat fel. A No Filter turné 2017. szeptember 9-én indul Hamburgban, majd október 19-én és 22-én zárul egy dupla párizsi koncerttel. A zenekar szerencsére minket sem hagyott ki, igaz ezúttal nem Magyarországra, hanem a spielbergi Red Bull Ringre érkeznek szeptember 16-án, ahol 2016-ban az AC/DC adott egy fergeteges koncertet.

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy Európában turnézhatunk ősszel, és ismét eljuthatunk ismerős helyekre, valamint oda is, ahol eddig még nem jártunk.”

Mick érezhetően lelkes, de Keith Richards sem ül nyugisan a babérjain: „Hé, srácok, jövünk! Hamarosan találkozunk!” – fűzte hozzá a bejelentéshez.

A hatalmas helyszínen tehát egy iszonyatos nagy buli várható rengeteg rajongóval, akiket a havannai fellépés után száz százalék, hogy meg tud mozgatni a zenekar. És, hogy mit várhatunk a bulitól? A hivatalos bejelentésben ez áll:

„Ahogy mindig, a Rolling Stones olyan klasszikusokkal teletömött műsorral kényezteti a rajongóit, mint a Gimme Shelter, a Paint It Black, a Jumpin’ Jack Flash, a Tumbling Dice és a Brown Sugar, azonban néhány váratlan dal is bekerül minden este a programba, ahogy véletlenszerűen kiválasztott meglepetések, egyenesen a dalaik félelmetes arzenáljából. Minden európai koncertre egy látványos produkcióval és színpadképpel érkezik a zenekar.”

*

Forrás: teamrock.com, teamrock.com

Téged is érdekel Jaggerék zeltwegi koncertre? Tarts velünk, utazz együtt hozzád hasonló rajongókkal! Katt ide a részletekért és a foglaláshoz!


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: