Őrületes tempóban dolgozik a Motionless In White, a srácok már ugyanis ötödik albumukat szállították le, ami ezúttal igen különleges lett a csapat frontembere, Chris Motionless szerint. Mindennek tetejébe pedig hamarosan hozzánk közel is benéznek, de erről a folytatásban mondunk el többet.

Motionless In White – Gyógyulást hozott új lemezük

„Azt szeretjük csinálni, amit akarunk”

Egészen elképesztő, de a 2005-ben alakult Motionless White hamar nagy népszerűségre tett szert. Ebben nagy valószínűséggel szerepe van annak is, hogy sokféle stílust olvasztanak egybe, dalaik pedig meglehetősen változatosak. Zenéjükben fellelhetőek metalcore, nu metal és indusztriális metal elemek is, a külcsín alapján pedig mintha egy death metal bandát kereszteztek volna Marilyn Mansonnal. Szóval van itt minden, mint a búcsúban, de ami a legfontosabb, hogy remek dalokat írnak a srácok. A frontember, Chris Motionless szerint pedig itt az ideje, hogy az emberek hozzászokjanak ahhoz, hogy nincs két hasonló daluk.

„Azt hiszem, elég nyilvánvaló, hogy azt szeretjük csinálni, amit akarunk. Nem igazán szeretnénk magunkat csak egy bizonyos stílusra lekorlátozni, mindig is szerettük a nagy változatosságot és sokféle hatást beleoltani lemezeinkbe. Úgy hiszem, ha az emberek mostanra ezt nem értették meg és nem tudnak azonosulni azzal, hogy a dalok különböznek egymástól, akkor már sosem fogják megérteni. Számunkra a legfontosabb az, hogy olyan dalokat írjunk, amilyeneket akarunk és jól érezzük magunkat közben, nem pedig ezeken a megkötéseken, szabályokon aggódjunk.”

A srácok eddig megjelent négy lemeze nagy siker volt, a legutóbbi Graveyard Shiften például Jonathan Davis is tiszteletét tette a Kornból, úgyhogy elég egyértelmű, hogy a srácok jó ideje magasabb ligában játszanak.

Bécsbe is elhozzák új lemezüket

Új, szám szerint ötödik lemezük 2019. június 7-én jelent meg Roadrunner Recordsnál és valamilyen szinten mérföldkő, ugyanis ez az első az egykori Ice Nine Kills-gitárossal, Justin Morrow-val, aki a basszusgitáros szerepkört be a zenekarból távozott Devin „Ghost” Sola helyett. Az album felvételei közben Chris Motionless nem éppen legjobb időszakán ment keresztül, úgyhogy a saját démonjaival való küzdelem is megmutatkozik a dalokban.

„Az album készítése közben ismertem fel, hogy milyen mélyek a meglévő problémáim. Megpróbáltam a terápiát beleépíteni az életembe a lemez készítésének folyamata közben. Ez pedig egy olyan dolog, amiről nem sokat beszéltem a múltban, ugyanis nem igazán hittem benne. De kipróbáltam és egy remek eszköznek találtam. Minél tovább tartod bent a dolgokat, annál nagyobb kárt okoznak.”

Jó hír, hogy Disguise című lemezüket a Skold társaságában a bécsi Szene dalai között is bemutatják, a bulit pedig semmi pénzért sem hagynánk ki, így ott leszünk 2019. december 1-jén az osztrák fővárosban. A kérdés az, hogy te hol leszel? Ugye velünk jössz? Katt IDE, ha igen!

*

Forrás: blabbermouth.net, blabbermouth.net, rocksound.tv


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: