Sokan szeretnénk, ha a Slash-sel és Duffal megerősített Guns N’ Roses hozzánk közel (esetleg merészebb álmainkban idehaza is) fellépne, azonban a friss híreket figyelembe véve erre egyre kevesebb esély mutatkozik. A csapat roppant sikeres Not In This Lifetime turnéja ugyanis messze került tőlünk. Ennek ellenére 2017-ben elképzelhető, hogy mégis meglátogatják az öreg kontinenst.

Guns N’ Roses – Egyre messzebb kerülnek Európától

Rég nem játszott dalok, pompás előzenekarok és Steven Adler a dobok mögött

A június 23-án indult Not In This Lifetime turnét az Államokban már nemcsak a nyár és 2016, hanem minden idők egyik legsikeresebb reunion-koncertkörútjaként emlegetik, melyre természetesen az is ráerősít, hogy az immáron a Dave Grohltól kölcsönzött trón és mankók nélkül láthatják a rajongók Axl Rose-t, aki továbbra is káprázatosan énekel.

Persze a hibátlan játékon kívül is megtesz mindent a csapat a totális sikerért, mert olyan előadók és zenekarok fokozzák a hangulatot a koncertek előtt, mint az Alice In Chains, Tyler Bryant & The Shakedown, Chris Stapleton, Billy Talent, Lenny Kravitz, a The Cult, Zakk Wylde, Skrillex és a Wolfmother.

Cincinnatiben és Nashville-ben pedig nemrég Steven Adler is csatlakozott a Guns-hoz két szám, az Out Ta Get Me és a My Michelle erejéig. A dobos feltűnése azért is volt nagy szenzáció, mivel 26 év után ült a csapat dobszerkója mögött, 1990-ben ugyanis viharos körülmények között távozott a zenekarból.

És hogy Axlék ne unják halálra magukat estéről estére a közel hasonló műsortól, olyan dalokat is becsempésznek a programba, melyek kuriózumnak számítanak. Ilyen például a Sorry, ami a zenekar 2008-as Chinese Democracy lemezén kapott helyett, vagyis a dal Slash és Duff nélkül készült, így nagy szenzációnak számított, hogy 2016. július 14-én eljátszották Philadelphiában.

Egyre messzebb Európától, de azért még van remény

Hetekkel ezelőtt felmerült, hogy ősszel európai stadionokban is fellép majd a nagy hármas vezette Guns N’ Roses, erre azonban minden esély elszállt a napokban, mivel a banda bejelentette, hogy október 27-én Peruban folytatják a koncertezést, miután Axl letudta az AC/DC-vel bevállalt bulikat. Slash-ék 10 koncertet adnak majd Dél-Amerikában, ebből 5 Brazíliában lesz, november 26-án pedig Costa Ricán zárják a kört.

Guns N’ Roses – Egyre messzebb kerülnek Európától

A frenetikus hangulatot csiholó latin-amerikai rajongók okozta örömmámort pedig vélhetően hosszasan piheni ki a zenekar, Axlre pedig – valljuk be – rá is fér majd a szusszanás, mivel tavasz óta folyamatosan úton van, hol a Gunsszal, hol pedig az AC/DC-vel.

Európára így vélhetően 2017-ben kerülhet sor: tavasszal az öreg kontinens legnagyobb stadionjaiban, esetleg a nyári fesztiválszezonban, amire a legnagyobb bulik szervezői állítólag már jóval ezelőtt leigazolták a csapatot.


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: