Régóta követjük Eddie Vedderék útját, és nem titok, hogy a 2013-as Lightning Bolt folytatását már tűkön ülve várjuk. Egyelőre azonban nem sokat tudni az új anyagról. Az viszont már tuti biztos, hogy 2018-ban ismét útra kel a Pearl Jam, ráadásul hozzánk, Európába jön a seattle-i grunge alakulat.

Pearl Jam – Turné biztos, hogy lesz 2018-ban

Új albumnak egyelőre nyoma sincs

2017 fontos év volt a Pearl Jam számára, ugyanis tavasszal bekerültek a Rock And Roll Hall Of Fame-be, mely nem kis elismerés a csapat eddigi munkássága előtt. Eddie Vedderék ugyanakkor nem nagyon jeleskedtek új dalok írásában, ugyanis 2013-ban kiadott lemezüknek, a Lightning Bolt folytatásának egyelőre nyoma sincs.

Pedig dobosuk, Matt Cameron dolgozgatott, igaz ő saját szólóanyagán, mely Cavedweller címmel jelent meg 2017. szeptember 22-én. A lemez érdekessége, hogy Matt énekel és gitározik rajta, tehát a dobolást és a basszusgitározást másokra bízta. (Olyan „kutyaütőkre”, mint Mark Guiliana és Tim Lefebvre, akik David Bowie utolsó lemezén, a Blackstaron is játszottak.)

„Az éneklés volt a legnehezebb számomra. Elég korlátozottak voltak a lehetőségeim, viszont jobb, hogy az egészet magam oldhattam meg ahelyett, hogy egy igazi énekest hívtam volna. Még akkor is, ha az én ének-vitézkedésem sehol sincs Chris Cornell és Eddie Vedder hangjához képest.”

Persze ennyiben nem merült ki a Pearl Jam kreativitása 2017-re, ugyanis készítettek egy új dalt, ami az Obey The Law Of The Heart címet kapta, és mely a Basmati Blues film betétdala lesz. A dal igazi különlegesség, ugyanis némi keleties íz is megbújik benne, hiszen Sain Zahoor pakisztáni muzsikus, valamint Priya Darshini indiai színésznő is közreműködött benne.

Felénk is ellátogatnak

Új album tehát egyelőre nincs, viszont koncertfronton továbbra is erős a csapat. 2017 novemberében még egy élő felvételt is kiadtak, mely a Let’s Play Two címet kapta. A koncertanyagot a Chicago Cubs baseball csapat stadionjában, a Wrigley Fielden rögzítették. A csapat Eddie kedvence, 2016-os szezonjuk pedig kiemelkedő volt, 108 év alatt első alkalommal nyerték meg a World Seriest.

Pearl Jam – Turné biztos, hogy lesz 2018-ban

„Azzal, hogy Eddie Vedder szülővárosa Chicago, a Pearl Jam kapcsolata összekovácsolódott a hellyel, a Chicago Cubsszal és a Wrigley Fielddel, ami példátlan a sport és a zene világában. Amikor úgy alakul, hogy a filmed főszereplője, a Pearl Jam, a Chicago Cubs és szurkolói, valamint a Wrigley Field lesz egy történelmi pillanatban, akkor tudod, hogy az egész film egyszerűen epikus.”

A Danny Clinch rendezte felvételt nemcsak néhány kiemelt moziban, hanem lemezen is kiadták. Akinek azonban ez nem lenne elég, annak van jó hírünk: a csapat 2018-ban turnéra indul, melynek lesz európai kanyarja is. Eddie-ék ráadásul felénk is ellátogatnak, így 2018. július 3-án Krakkóban ott leszünk! Ha nem akarsz lemaradni a felejthetetlen buliról, akkor kattints IDE, és gyere velünk!

*

Forrás: teamrock.com, teamrock.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: