Az utóbbi két évben nem nagyon hallhattunk a Fleetwood Mac felől, pedig egyáltalán nem dobták be a törölközőt, ugyanis Christine McVie visszatérésével felpezsdült a légkör a zenekaron belül, ami akár azt is eredményezheti, hogy 15 év után új albumot ad ki a gárda. Azonban ha erre mégsem kerülne sor, nem kell csüggednie a brit zenekar rajongóinak, mivel Mick Fleetwood egy hatalmas turnét ígér 2018-ra.

Fleetwood Mac – Világkörüli turné jön 2018-ban

A régi-új billentyűssel jönne az új album?

Takaréklángon működött a Fleetwood Mac az utóbbi időben, aminek rengeteg oka volt. A csapat ugyan aktívan turnézott a 2010-es évek elején, azonban John McVie basszusgitáros rákbetegsége miatt kicsit visszafogták magukat, igaz a kezelések ellenére a zenész később bevállalta a koncerteket, az utóbbi egy-két évben viszont csak a gyógyulásra összpontosított, aminek szerencsére meg is lett az eredménye, ugyanis 2017 tavaszán bejelentette McVie, hogy sikerült legyőznie a gyilkos kórt.

Fleetwood Mac – Világkörüli turné jön 2018-ban

2014-ben egyébként 16 év után visszatért a zenekarba Christine McVie billentyűs, aki rengeteg dalötletet hozott magával, azonban ezeknek nagy részét nem a zenekarral használta fel, hanem egy közös albumon Lindsey Buckinghammel, ami 2017. június 9-én jelent meg.

Ennek ellenére Mick Fleetwood szerint ezekből maradt még néhány, sőt a 2003-as Say You Will után is készültek dalok, melyeknek nagy részén ugyan Stevie Nicks énekesnő nem hallható, azonban bármi megtörténhet, és akár 15 év után egy új lemez is kijöhet 2018-ban.

„Még mi sem haltunk meg”

Ha az új stúdióanyag nem jön össze, akkor sem kell csüggedni, ugyanis a zenekar pár év után igen átfogó turnét zavar le 2018-ban, ami kvázi egy 50 éves jubileumi kör lesz, de semmiképpen sem búcsúturné.

„A zenekaron belül mindenki úgy döntött, hogy nem ez lesz az utolsó turné. Egyébként harminc éve már azt hittük, hogy befejeztük. Phil Collins úgy hívja a turnéját, hogy Not Dead Yet [magyarul: Még nem halott – szerk.], nos még mi sem haltunk meg.”

Fleetwood Mac – Világkörüli turné jön 2018-ban

Mick szerint mindenképpen csinálniuk kell valamit, mert egyszerűen dobosként nem tud csak úgy elzenélgetni magának odahaza, ahogy John sem a basszusgitárral, zenekar nélkül pedig nem tudja elképzelni a mindennapjait, így leállásról szó sem lehet.

Természetesen arra is ügyelnek a britek, hogy a tervben levő turnén különleges műsorral álljanak a színpadra:

„Stevie azt mondta, hogy üljünk le meghallgatni pár dolgot, amit már majdnem elfelejtettünk. Szóval tudom, az jár a fejében, hogy olyan dolgokat akar játszani, amiket már évek óta nem vettünk elő. Mindig is úgy gondoltam, hogy Stevie-nek és Lindsey-nek kellene egy Buckingham Nicks-dalt is játszaniuk, ahogy Christine-nek és nekem egy blues nótát. Szóval remélem, hogy nem lesz ugyanolyan a műsor, mint korábban.”

Fleetwood Mac – Világkörüli turné jön 2018-ban

A turné tehát erősen körvonalazódik a háttérben, de amint bármi fontos információ napvilágra kerül ezzel kapcsolatban, akkor természetesen számíthattok ránk, mindenképpen ott leszünk a legendás rockerek nagyszabású körútján!

*

Forrás: teamrock.com, ultimateclassicrock.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: