Hamarosan ismét magasba emelhetik öklüket a Rammstein rajongói, ugyanis a germán brigád a bécsi koncert előtt június 2-án Olaszországban lép fel először, közel hároméves szünet után. A zenekar feléledését mi sem jelzi jobban, hogy a jól megszokott balhék ezúttal is megtalálták Till Lindemannékat.

Rammstein – Perrel hangolnak a nyári koncertekreA motorokat már beindították

Bár a korábban beharangozott albumról még mindig nem tudni semmit, azért nem kell csüggedniük a Rammstein fanoknak, hiszen június 3-án a bécsi Rock In Viennán perzselik fel a színpadot a németek. Az egy ideje új próbahelyen melózó banda aktuális műsorával kapcsolatban egyelőre nem szivárgott ki semmilyen információ, ám meglepődnénk, ha olyan dalok nem kerülnének elő a repertoárból, mint a Keine Lust, a Du hast vagy éppen az Ich will.

Az utóbbi időben csak különböző projektek miatt aktív Till Lindemann ráadásul elviszi csapatát a tengerentúlra is, júliusban például Mexikón kívül Chicagóban, valamint a kanadai Quebecben is megmutatják, hogy milyen az igazi német metal.

Perben az anyaországgal

A csapat arról is gondoskodott, hogy ne csak a koncertekkel kelljen foglalkozniuk a nyár folyamán, mivel nemrég 66 ezer eurós követeléssel kopogtattak be a német állam ajtaján. 2009-ben ugyanis Liebe ist für alle da című albumuk fél évig volt tiltólistán a BPjM jóvoltából, mivel azt a fiatalok számára veszélyesnek találták egy, a bookletben található kép és az Ich Tu Dir Weh című dal miatt.

A dal a BPjM szerint „nyers” és „erkölcstelen”, így veszélyeztetheti a fiatalok fejlődését, emiatt került fel a feketelistára, aminek következtében nem árusíthatták, sőt nem is reklámozhatták a lemezt. A zenekar szerint a döntés miatt 85 ezer CD-t kellett visszahívniuk és megsemmisíteniük, ami körülbelül 66 ezer eurós kárt okozott nekik.

A hírek szerint a bonni tartományi bíróságra már meg is érkeztek a papírok, várhatóan a turnéval egy időben, nyár folyamán kezdődnek a tárgyalások, a tagoknak azonban szerencsére nem kell részt venniük közvetlenül a hercehurcában.

Az ügy pikantériája az, hogy a per ellenére pont a német fővárosban fognak a legjobban befűteni a srácok, Berlinben ugyanis egyhuzamban három koncertet is lenyom majd a Rammstein.


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: