Bruce Dickinson egy igen jellegzetes és üde színfoltja a rockzene világának. A roppant energikus frontember valósággal belakja a színpadot. Emellett közismert repülés iránti szenvedélyéről is: ő fuvarozza a zenekart egy hatalmas utasszállítóval. Ezeket mindenki tudja róla, az alábbiakban viszont olyan infókat gyűjtöttünk össze neked, amelyek valószínűleg újdonságként hatnak. Íme 7+1 érdekesség az Iron Maiden frontemberéről!

7+1 érdekesség az Iron Maiden frontemberéről

1.) Ötéves korában Beatles-t hallgatott.

2.) 13 évesen beiratkozott egy bentlakásos iskolába, ahonnét később kicsapták, mivel tréfából belevizelt az igazgató vacsorájába.

3.) Bruce megjárta a sereget. Egy rövid ideig önkéntesként szolgált, amíg Londonba nem ment történelmet tanulni.

4.) Szenvedélyes vívó. 1989-ben ő volt az Egyesült Királyság 7. legjobbja, csapatával pedig szerepelt a BEK-ben is – ráadásul edzője egy Nagy-Britanniában élő magyar szakember, Vadászffy Zsolt volt. Állítólag egyszer még az olimpiai csapatba is hívták, de visszautasította az Iron Maiden akkori turnéja miatt.
Bruce Dickinson, a vivó

5.) Eredetileg dobolni szeretett volna, egyszer még kongákat is lopott az iskolából, hogy tudjon min gyakorolni. Később azonban (1976 táján) felfedezte, hogy az énekléshez van tehetsége, és csatlakozott a Styx nevű zenekarhoz (ami nem azonos az amerikai Styxszel!).

6.) A Skunkworks című szólólemezének neve is Bruce repülés iránti szenvedélyéhez köthető. A Skunk Works az amerikai Lockheed Martin repülőgépgyártó vállalat egyik részlegének a gúnyneve, ahol főként szigorúan titkos fejlesztésekkel foglalkoznak.

7.) 1983-ban egy modell 350.000 dollárra perelte Dickinsont, pontosabban az Iron Maident. A felperes Suzzette Kolaga megnyerte a zenekar „Ms Heavy Metal” versenyét, aminek fődíja az volt, hogy a zenekar mellett táncolhatott a színpadon. A vád szerint Bruce rátámadt a hölgyre, majd hirtelen letépte a fürdőruha-felsőjét. A bíróság végül a zenekar javára ejtette a vádat.

+1.) Bruce egyszer nyilvánosan beszélt a valóságshow-k iránti ellenszenvéről, amit a valósághős Sharon Osbourne (Ozzy felesége) annyira magára vett, hogy a 2005-ös Ozzfesten egy kisebb csapat élén tojással dobálta meg Bruce-t, az Iron Maiden koncertje közben.

Bruce Dickinson, a pilóta


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: