A Los Angeles-i Quiet Riot azon zenekarok közé tartozik, akik fennállásuk több mint negyven éve alatt rengeteg változáson mentek keresztül. Az anno Randy Rhoads alapította banda idén tizenharmadik lemezét szállította le, mely igen gazdag előélettel bír, ugyanis az elmúlt években bizonytalan énekesi poszt többször is megingott, ráadásul a lemez készítése közben is.

Quiet Riot – Negyven év után is lendületben

A sikert rengeteg változás övezte

Egészen elképesztő, de még mindig működik a hányatott sorssal megáldott Quiet Riot, mely zenekart még Randy Rhoads, az elsősorban Ozzy Osbourne mellett edződött tehetséges gitáros alapított a ’70-es években. A csapat már történetének korai szakaszában is rengeteg tagcserével küzdött, azonban a ’80-as évek elején a Kevin DuBrow (ének), Carlos Cavazo (gitár), Rudy Sarzo (basszusgitár) és Frankie Banali (dob) felállás leszállította a csapat történetének legfontosabb lemezét, a Metal Health című anyagot.

Az igen beteg borítóval ellátott anyag nagy sikerre tett szert az olyan dalokkal, mint a címadó, a Bang Your Head vagy a Cum On Feel The Noize, ugyanis ez lett a történelem első heavy metal lemeze, mely felülhetett a Billboard 200-as lista tetejére. A csapat ennek köszönhetően a ZZ Top és a Black Sabbath társaságában turnézhatott, és Kevin DuBrow énekes 2007-es sajnálatos haláláig változó minőségben, felállással és néhány szakadás, reunion ellenére végig kitartott küldetése mellett.

A 2010-es években újjáalakult gárda azonban falta az énekeseket: hárman is megfordultak az immáron Frankie Banali dobos vezette csapat fedélzetén, míg rátaláltak Seann Nicolsra, akivel összehozták az újkori inkarnáció második lemezét a Road Rage-et. Amikor már mindenki azt hitte, hogy ismét jó úton jár a csapat szekere, valami egészen elképesztő történt…

Az utolsó pillanatban rúgták ki az énekest

Öt koncert, valamint a már rögzített, és 2017 áprilisára beütemezett lemez felvétele után ugyanis Frankie úgy döntött, hogy mégsem Seann a megfelelő énekes a csapatba, így egész egyszerűen kipenderítette.

A Nicolsszal lenyomott öt koncert után mindenkinek nyilvánvalóvá vált, hogy ez nem fog működni. Komoly kreatív és személyes különbségek voltak közöttünk. Nem vagyok az a típus, aki benne marad egy rossz házasságban a gyerekek miatt, és itt a gyerek a Quiet Riot. Egyhangúan úgy éreztük, hogy ez nem fog tovább működni.”

Quiet Riot – Negyven év után is lendületben

Ezt persze Seann sem hagyta szó nélkül, aki szerint egy igazi rémálom volt Frankie-vel együtt dolgozni, így nem is nagyon sajnálta, hogy le kellett lépnie, azt azonban már nem tartotta korrekt húzásnak, hogy énektémáit és dallamait törölték, miután a kiadóval együtt úgy döntött a banda, hogy a frissen igazolt James Durbin énekessel újból rögzítik a lemezt, és a megjelenést 2017. augusztus 4-re módosítják. Durbin egyébként a 2011-es American Idol nevű tehetségkutatóban szerzett magának hírnevet, ahol olyan dalokat adott elő, mint a Judas Priest Living After Mindnightja vagy a Breaking The Law.

Aki képes Kevin DuBrow nyomába érni

Banali egészen csatlakozása óta folyamatosan dicséri az énekes hozzáállását és élő teljesítményét, és végre úgy tűnik, hogy megtalálták hosszú távra az új frontemberüket.

„Megkértem Jamest, hogy lépjen a néhai Kevin DuBrow nyomába, mivel tudtam, hogy ő képes rá. Ugyan senki sem tudja helyettesíteni őt, James mégis ugyanolyan szellemben dolgozik és a vezetőereje is hasonló, mint Kevinnek. Ráadásul egy hihetetlen előadó őrületes hangterjedelemmel, mindennek tetejébe pedig tehetséges dalszerző is.”

A zenekaron belül tehát hosszú idő után ismét megvan az egység és nyugalom, amit bizonyít a nemrég megjelent lemez, valamint a harminc év után leforgatott első klipjük, melyet a Can’t Get Enough című dalhoz készítettek a srácok. A rajongók pedig mindezek után csak abban bíznak, hogy a sokéves átok végre elül a zenekar feje felől.

*

Forrás: blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: