Nagyon pörög a Queen szekere Adam Lamberttel a mikrofon mögött, úgyhogy Brian Mayéknek eszük ágában sincs leállni. Ugyan az új albumról szóló találgatások elcsendesedtek, de a koncertekből nincs hiány a rajongók nagy örömére.

Queen – 2019-ben is turnéznak

Eddig szólódalokról és a filmről szólt az év

Egy ideje már Adam Lamberttel halad előre a Queen szekere, és ugyan az új albummal kapcsolatos pletykák már elültek, ennek ellenére a tagok nem sajnálják az energiát és időt új szerzemények készítésére. 2019 januárjában például Brian May (aki asztrofizikából doktorált) húsz év után szállított le új szólódalt New Horizons címmel, mely a hasonló nevű űrszonda előtt tiszteleg, ami Kuiper-öv felé halad, útja során pedig megközelítette a Jupitert, a Plútóról ráadásul képet is készített.

Természetesen a dobos Roger Taylor sem maradt csendben, bár ő rá jellemzően politikai tartalmú dallal jelentkezett Gangsters Are Running This World címmel. Azt nem tudni, hogy ez valaminek az előfutára-e, de ha folytatódik a sorminta, akkor nem, hiszen néha szeret előrukkolni valamiféle üzenettel, melyet dalok formájában hoz nyilvánosságra a Queen ritmusfelelőse.

A két dalon kívül leginkább a zenekar történetét feldolgozó Bohemian Rhapsody kapcsán hallhattunk a legendás együttesről, hiszen a mozikban taroló film négy Oscar-díjat zsebelt be. Egyet a legjobb vágásért, egyet a legjobb hangvágásért és hangkeverésért kapott, de Rami Malek is kapott egy szobrocskát a filmben nyújtott alakításáért. A gálát ráadásul az Adam Lamberttel felálló banda nyitotta, úgyhogy Mayéknek különleges volt ez az este. A folytatás pedig a levegőben van a gitáros szerint: „A Live Aid-blokk jó befejezés volt, de akár egy folytatás kezdete is lehet.”

Az eddigi legnagyobb színpadi show-jukra készülnek

Persze a banda nem csak a múltból él, hiszen aktívan koncerteznek, 2019 áprilisában pedig az ABC csatorna egy dokumentumfilmet is levetít The Show Must Go On: The Queen & Adam Lambert Story címmel, melyben Adam Lambert karrierjét vezetik végig, ami oda torkollik, hogy csatlakozik a Queenhez. A dokumentumfilmben sosem látott interjúk is helyet kapnak a zenekar tagjaival, sőt a Foo Fightersből Dave Grohl és Taylor Hawkins is megszólal.

Ezen felül 2019 júliusától Észak-Amerikában koncertezik a banda Rhapsody turnéjával, mely 23 állomást érint. A zenekar motorja, Brian May szerint ez lesz a legnagyobb élő produkciójuk.

„Ez egy hatalmas lehetőség. A legutóbbi turnénk az eddigi legambiciózusabb produkciónkat vonultatta fel, és a legjobb visszajelzéseket kaptuk érte. Ennek köszönhetően úgy döntöttünk, hogy darabokra szedjük és még annál is ambiciózusabbá tesszük!”

Hogy ez mit jelent, az kiderül nyáron, de reméljük, hamarosan újból ellátogatnak Európába is. Ha igen, akkor mindenképpen ott leszünk egyik koncertjükön, de előtte persze szólunk neked is!

*

Forrás: loudersound.com, loudersound.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: