Ha az elmúlt években követted a Bring Me The Horizon munkásságát, biztosan észrevetted, hogy a banda egyre könnyebben fogyasztható dalokat ad ki a kezéből. Hosszú út vezetett idáig, de úgy néz ki, a srácok készen állnak rá, hogy folytassák ezt a könnyed vonalat a That’s The Spirit után is.

Bring Me The Horizon - Tovább poposodik a brit csapat?

Jól halad a banda az új dalokkal

Bár a 2015-ös That’s The Spirit folytatására még várnunk kell, 2018 végére valószínűleg már belehallgathatunk pár új dalba. A banda frontembere, Oli Sykes szerint nagyon jól haladnak az anyaggal: van már körülbelül 30 dalötletük, és ezek szép lassan kezdenek összeállni egy albummá. Azt az évek során már megszokhattuk, hogy a zenekar soha nem ismétli önmagát, és ezt Oli is megerősítette:

„Nem hiszem, hogy akár egy Bring Me The Horizon rajongó is meglepődne majd azon, hogy ez az új album máshogy fog szólni, mint a legutóbbi.”

Bring Me The Horizon - Tovább poposodik a brit csapat?

Nem úgy néz ki, hogy a banda valaha visszatérne a metalcore gyökerekhez, ehelyett nyíltan felvállalják, hogy egyre populárisabb, befogadhatóbb zenéket írnak:

„Tetszik a mainstreambe való betörés ötlete. Nem szégyenkezünk emiatt, mi ezt nem önmagunk eladásaként látjuk. Egy nagyszerű kihívásnak fogjuk fel, hogy olyan zenét csinálhassunk, amit több ember értékel, de megtartsuk azt, akik vagyunk. Ez a cél” – mondta az énekes.

Bring Me The Horizon - Tovább poposodik a brit csapat?

„Nem lesz poplemez”

A BMTH billentyűse, Jordan Fish szerint a That’s The Spirit folytatása nem lesz túl kemény, de azért nem is kell poplemezre számítanunk.

„Van egy pár dolog, amilyen biztosan nem lesz. Nem lesz poplemez – nem hiszem, hogy valaha csinálnánk egy egyenes, unalmas popalbumot. Nem lesz egy nagyon kemény album sem. Valószínűleg kiveszünk pár darabot abból, amit a Sempiternalon csináltunk, egy párat abból, amit a That’s The Spiriten, és elvisszük az egészet egy másik irányba.”

Hogy mit szólnak ehhez a rajongók? Fish szerint, ha egy zenekar ilyen gyakran váltogatja a stílusát, az a természetes, ha megoszlik a közönség véleménye az új anyagokról.

 „Megértem, hogy valószínűleg van egy csomó ember, aki azt akarja, hogy kemény zenét játsszunk, és egy csomó olyan ember, aki csak az utolsó albumot szereti és nem szereti a keményebb dolgokat. Ez a dolgok természete, ha olyan bandában vagy, ami ilyen sokszor váltott stílust.”

Bring Me The Horizon - Tovább poposodik a brit csapat?

Bár már a That’s The Spirittel is hatalmasat változott a banda, Oli bevallotta, hogy amikor a lemezt készítették, még bőven a komfortzónájukon belül maradtak.

„Az emberek azt hitték, hogy a That’s The Spirit egy agyonpolírozott poprock album – nem az. Szerintem újító és egyedi, de egy még mindig biztonságos módon. Tudtuk, hogy a dalok jól fognak működni az embereknél. Legközelebb azt hiszem, még furcsábbra vesszük a témát. Ki tudja?”

„Sötétebb, táncolósabb” lesz az új anyag

Oli elhintette, hogy a következő lemezen egy „sötétebb, táncolósabb hangzásra” törekednek majd, ami szerinte a koncerteken jól hangzana.

„Nagyjából tudom, merre akarok menni, de ahogy írjuk a lemezt, azért összeállnak a dolgok. Azt akarjuk, hogy más legyen és tovább akarjuk tolni. Kemény menet lesz, mert soha nem akarjuk megírni ugyanazt az albumot újra.”

Oli pozitív példaként hozta fel a Twenty One Pilots zenekart, akiknek a dalszerzéshez való hozzáállása szemlélteti legjobban azt, amit ő akar csinálni a BMTH-val.

„Populárisak és hozzáférhetőek, de anélkül, hogy kockáztatnák az integritásukat vagy azt, hogy kik is ők. Ez egy igazi kihívás manapság.”

Bring Me The Horizon - Tovább poposodik a brit csapat?

Fish egyszerűen gondolkozik a témáról:

„Mi csak valami jót akarunk írni. Amíg érdekes és izgalmas, csak ez érdekel.”

Addig is, amíg várunk az új anyagra: a banda novemberben kiadott egy válogatásalbumot, amelyen az Epitah Recordsnál készített legjobb dalaik kaptak helyet 2004 és 2013 között. Hallgass bele!

Bring Me The Horizon - Tovább poposodik a brit csapat?

Forrás: loudersound.com, loudersound.com/news, loudersound.com/bring-me-the-horizon, loudwire.com, loudersound.com/bmth, musicfeeds.com, epitaph.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: