Bár a Seattle-i srácok átlagban háromévente adnak ki új lemezt, egyelőre semmi jele egy új dalcsokornak, hiszen még mindig a Lightning Bolt lendülete hajtja Eddie Vedderéket. Persze ez nem azt jelenti, hogy semmit sem csinálnak a srácok, sőt, épp most kezdtek bele egy alapos tavaszi turnéba.

Pearl Jam – Két album között

Utazás a Lightning Bolt utószelén

Eddie Vedder és csapata jelenleg is a 2013-as Lightning Bolt lemezzel hajtja az igát, az albumot követő nagyszabású turné és a különböző fesztiválos fellépések után ugyanis pár nappal ezelőtt ismét útra kelt a Pearl Jam, ezúttal azonban kizárólag Észak-Amerikában. A körút egy erős április után májusban visszavesz a tempóból, majd a nyári uborkaszezonban újfent erőre kap, hogy a fesztiválokat még véletlenül se kerülje el. Egyébként nem csoda, hogy ekkora siker a lemez, hiszen fikarcnyit sem csökkent az energiaszint, egy ízig-vérig Pearl Jam-es anyagot készített a csapat legutóbb, ami a tavalyi Grammy-gálán egy díjat is bezsebelt, igaz, csak a borítója miatt.

Pearl Jam – Két album között

A bandavezér azonban az aktuális turné mellett sem pihen: szólókoncerteken bizonyít majd a rajongóknak néhány kiemelt fesztiválon, szintén a nyár folyamán. De természetesen a többiek is mozgolódnak, Jeff Ament basszeros például márciusban jelentkezett új albummal alternatív rockban utazó másik zenekarával, az RNDM-mel, a megjelenést pedig egy néhány állomásos portyával fejelte meg a Pearl Jam oszlopos tagja.

Bruce Springsteen, a jó barát

A jelenleg szintén az országutakat koptató zenész, Bruce Springsteen március 24-ei koncertjén nem akármilyen vendéggel adta elő Bobby Jean című dalát, ugyanis nem más, mint a Pearl Jam frontembere csatlakozott hozzá a színpadon. A különleges performanszról természetesen a rajongók készítettek felvételt is:

Eddie egyébként visszajáró vendég a Főnök koncertjeire, két éve például Ausztráliában nyomták el közösen a Highway To Hellt az AC/DC-től, 2012-ben pedig három dallal ajándékozták meg a rajongókat Chicagóban. Első közös fellépésük 2004-re datálható, akkor a No Surrendert és a Pearl Jam Better Manjét játszották el a publikumnak, de természetesen Vedder saját koncertjein is gyakran idéz a Főnöktől. És hogy mikor lesz új stúdióalbum? Egyelőre nem tudni, mindenesetre érdemes résen lenni, mert ha a korábban emlegetett időintervallumban gondolkodunk, akkor hamarosan a három év végére érünk…


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: