Nemrég még csak találgattunk, azonban 2016. december 20-án biztossá vált, hogy a Pearl Jam is bekerült a Rock And Roll Hall Of Fame-be. A beiktató ceremóniára 2017 áprilisában kerül sor, így nem csoda, hogy egyelőre nem egy esetleges új album, hanem a kitüntetés körül forog minden a csapat háza táján.

Pearl Jam – A halhatatlanok között Eddie Vedderék

Egykori dobosuk ismét kifakadt a kimaradás miatt

„Nagy megtiszteltetés volna, és nagyon örülnék neki, de sosem lehet tudni, mi történik. Nem ismerem a folyamatot, és azt sem, hogyan választják ki a bandákat, de pár év múlva lehet, hogy sorra kerülünk. Mondjuk a Cheap Tricknek és a Deep Purple-nek egy örökkévalóság volt, mire bekerültek, szóval ennek tudatában figyeljük az eseményeket.”

Mindezt Mike McCready gitáros nyilatkozta még 2016 májusában, amikor azzal kapcsolatban faggatták, hogy mennyi esélye van bekerülni a csapatnak a Rock And Roll Hall Of Fame-be. Nos, a srácoknak szinte semennyit sem kellett várniuk, mivel legelső jelölésüket azonnal be is váltották, és a Journey, a Yes, az Electric Light Orchestra, Joan Baez és Tupac Shakur társaságában őket is beiktatják a rock and roll halhatatlanjai közé 2017. április 7-én a brooklyni Barclays Centerben.

Pearl Jam – A halhatatlanok között Eddie Vedderék

A tagokkal kapcsolatban egyedül az volt a kérdés, hogy a dobosok közül ki kerül be a csarnokba, azonban a döntőbizottság úgy határozott, hogy az alapítónak számító Dave Krusen és a jelenleg is a bandában püfölő Matt Cameron állhat be a díjazottak közé. Persze, ahogy az lenni szokott, a sértődött kimaradtak azonnal felszólaltak a Hall Of Fame döntése ellen, közülük is elsősorban Dave Abbruzzese, aki első kirohanása után tovább mondta a magáét.

„Az elért eredményeink jogosulttá tesznek arra, hogy engem is beiktassanak egykori zenésztársaimmal együtt. Kérem, hogy valaki magyarázza meg, miért nincs méltó helyem a Pearl Jam történelmében? A Rock And Roll Hall Of Fame hivatalos magyarázata egy baromság.”

Pearl Jam – A halhatatlanok között Eddie Vedderék

A dobos szerint a döntés értéktelenné teszi háromévnyi kemény munkáját (1991-1994), amit akkor fektetett a zenekarba, amikor több mint 20 milliós lemezeladásokkal büszkélkedhettek, és Grammy, American Music Award valamint MTV Award elismeréseket gyűjtöttek be, továbbá több mint 275 koncertet adott a zenekarral.

Mike McCready gitáros egy interjúban ugyan elmondta, hogy valóban fontos része volt Dave-nek a csapat történetében, de ez a dobost nem nyugtatta meg, szerinte nem állnak ki a Pearl Jam tagjai kellőképpen az ügy mellett. (Mi azért finoman megjegyezzük, hogy a tagoknak semmi beleszólása nincs abba, hogy kit iktatnak be a ceremónián.)

Jótett helyében jót várj

Pontosan ideillik egyik közmondásunk, hiszen a csapat frontembere, Eddie Vedder egyik korábbi megmentőjén segített nemrég, aki annyira súlyosan megsérült, hogy majdnem a lábát is elvesztette egy hajós balesetben.

Pearl Jam – A halhatatlanok között Eddie Vedderék

A történet úgy indult, hogy 15 évvel ezelőtt Eddie és barátai felborultak egy kenuval Hawaii-on, azonban az énekest és két nőt az áramlat elsodort. Szerencsére segítségükre sietett egy pont arra hajózó férfi, Keith Baxter, valamint lánya, Ashley, akik megmentették mindhármójukat.

A közelmúltban viszont Keith szenvedett balesetet, aki súlyosan megsérült, a kórházi ellátásra valót pedig lánya egy internetes kampánnyal szerette volna összegyűjteni. A sors úgy hozta, hogy ebbe belebotlott az egyik nő, akit sok-sok évvel ezelőtt kimentettek, ő pedig természetesen szólt Veddernek, aki a zenekari tagokkal együtt 70 ezer dollárt gyűjtött össze a cech kifizetésére.

Az énekes egyébként egy hatgyermekes családnak is nagy örömet szerzett nemrég, ugyanis 2016 karácsonyára 10 ezer dolláros csekket, valamint temérdek játékot küldött, mivel az édesanyát és gyermekeit a kilakoltatás szélére sodorta az élet.

Reméljük, hamarosan az új album infóival kapcsolatban is ilyen adakozó lesz a mi Eddie-nk.

*

Forrás: http://www.rollingstone.com/music/news/pearl-jam-joan-baez-lead-rock-and-roll-hall-of-fame-2017-class-w456839, http://www.blabbermouth.net/news/ex-pearl-jam-drummer-blasts-rock-and-roll-hall-of-fame/, http://www.blabbermouth.net/news/pearl-jam-gives-70000-to-man-who-once-rescued-eddie-vedder/

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: