Egyik napról a másikra terjedt el a hír, miszerint Philip Anselmo énekes szerint elképzelhető, hogy a 2003-ban feloszlott Pantera újra összeáll és koncerteket is ad. A zenekart utoljára 2001-ben lehetett látni a színpadon Japánban, így nem csoda, hogy már maga a feltételezés fellelkesítette a rajongókat. Igazak-e a hírek? Mit gondol erről Anselmo?

Pantera – Philip Anselmo újra koncertezne a bandával

Újraalakulhat a Pantera?

Már több mint 13 éve annak, hogy a Pantera legendás gitárosát, Dimebag Darrellt lelőtte egy paranoid skizofréniával küzdő leszerelt tengerészgyalogos Colombus városában. A gitáros aznap este a Damageplan nevű zenekarával koncertezett, amit testvérével, a szintén ex-Pantera taggal, Vinnie Paullal alapítottak a Pantera 2003-mas feloszlása után. Philip Anselmo énekes és Rex Brown basszusgitáros a Down és a Superjoint Ritual nevű zenekaraikat vitték tovább – bár az utóbbi 10 éven át szünetelt és csak 2014 óta működik ismét.

Nemrég röppent fel a hír: elképzelhető, hogy újraalakulna a banda Dimebag helyén Zakk Wylde (Ozzy Osbourne, Black Label Society) vagy Kerry King (Slayer) gitárossal. Philip Anselmo nemrég adott interjút a feltételezéssel kapcsolatban:

„Számomra az egész felfordulásban a legfontosabb tényezők kétségtelenül a rajongók. A közönségét nem a banda választja ki – pontosan fordítva. Kéz a kézben dolgozunk. Bármi, amit a rajongók akarnak: azt hiszem, ez lenne a válaszom az egész dologra. És biztos vagyok benne, hogy ez egy pénzfeldobás, rajongótól függően. Ha ez olyasvalami, amit kétségbeesetten akarnak, akkor ez valami, amit… persze, megtennék, de az csakis a rajongókért lenne” – mondta Anselmo a Metal Wani magazinnak adott interjúban.

Pantera – Philip Anselmo újra koncertezne a bandával

Az énekes saját bevallása szerint teljesen össze van zavarodva a témát illetően; a zenekar újraalakulása most még képtelenségnek tűnik számára.

„Mindenkinek megvan a maga véleménye, ami nagyon, nagyon keménnyé teszi számomra, hogy felmérjem egy ilyen jelentős dolog fontosságát. Mert igen, nagy dolog lenne – nagyon nagy. Úgy értem, érzelmileg lenne nagy. Nem a koncertek méretéről beszélek, nem a hatásunkról vagy bármi ilyesmi, hanem ténylegesen arról, amikor kimegyek a színpadra, mögöttem ott a hatalmas Pantera molinó, és nem látom Dimebaget a színpad túloldalán. Ez teljes képtelenségnek tűnik most számomra. Nem látom. Bevallom, teljesen szét vagyok esve; össze vagyok zavarodva a témát illetően.”

Pantera – Philip Anselmo újra koncertezne a bandával

Új gitáros helyett Dimebag hologram?

Olyan feltevések is szárnyra kaptak, miszerint elképzelhető, hogy a Pantera egy Dimebag hologrammal kiegészülve adna koncerteket. Erről így nyilatkozott Anselmo:

„Tudod, annak olyannak is kellene lennie. Úgy gondolom, mindenkinek a helyén kell legyen a szíve, és most a banda tagjairól beszélek. Jól kellene tudnunk megcsinálni. Ez nem egy olyan dolog, amivel spórolni lehet. Úgy értem, ha csinálnánk egy Dimebag hologramot, annak hibátlannak és tökéletesnek kell lennie, mint ahogy ő is az volt minden kib*szott este. Teljesen mindegy, mennyire volt részeg, amint a kezében volt a gitár, olyan volt, mint egy gép. Szóval tökéletesnek kéne lennie.”

Pantera – Philip Anselmo újra koncertezne a bandával

Talán csak a legnagyobb fanok tudják, hogy Anselmo már a 90’-es évek közepe-vége fele óta küzd hátproblémákkal, ami nem csoda, hiszen 14 éves kora óta brutális energiával nyomja a koncerteket, fel-le ugrál a színpadról. Elvileg január 31-én túl volt az utolsó kis beavatkozáson, amit korábban így foglalt össze:

„El kell mondanom, hogy… már csak egy műtétem van, és mondanám, hogy jelentéktelen, de gondolom nincs olyan, hogy jelentéktelen hátműtét. Egyetlen kis beavatkozás van hátra, aminek úgymond a várólistáján vagyok. Remélhetőleg fel tudjuk gyorsítani a folyamatot. Ha túl leszek rajta, új ember leszek. Van egy kis akadály előttem, de a nap végére ez csak még erősebbé tesz.”

Pantera – Philip Anselmo újra koncertezne a bandával

A műtét után az énekes körülbelül egy hónapig fog lábadozni, aztán újult erővel veti bele magát a koncertezésbe – reméljük, hogy nem csak a szólóprojektjével, a Philip H. Anselmo & The Illegals zenekarral, hanem az új Panterával is.

A teljes interjút hallgasd meg itt:

 

Források: blabbermouth.net, blabbermouth.netwikipedia.org

 


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: