Új albumra készül a méltán sikeres One Republic. A srácok talán sosem fektettek annyi munkát új anyagukba, mint most, ezért (is) várjuk kíváncsian, hogy mit sikerült összehozniuk ezúttal.

One Republic – Új albummal jönnek Európába

Visszahozták az emberiességet a zenébe

Nagy hiba lenne csak a Counting Stars-zal beazonosítani a One Republicot, ugyanis a coloradói csapat számos hatalmas slágert letett már az asztalra, bár tény, hogy az előbb említett opusz a gárda sikerkovácsa. Ryan Tedderék legutóbb 2016-ban adtak ki stúdiólemezt Oh My My címmel, amibe sok energiát fektettek.

„Manapság egy teljes lemezt elkészíthetsz a laptopodon, a legnagyobb albumok egy része pedig mind laptop vezérelt elektronikus album. Úgy gondolom, hogy a rádióból hiányzik az emberiesség. Ezért meg akartunk győződni arról, hogy hallhatók legyenek az emberek és a valós hangszerek a dalokban.”

Új és modern album született az Oh My My képében, amiben Ryanék szerint tökéletesen hallhatók a zenészek, ez pedig nagy sikert hozott nekik. A rajongók és a kritikusok is oda meg vissza voltak az anyagtól, a nívós amerikai Billboard 200-as listán rögtön a harmadik helyen nyitottak. A csapat a fárasztó koncertek után pihent egy keveset és ugyan hiába ígérték, hogy hamarosan új lemezzel jelentkeznek, ennek csak most jött el az ideje.

Két évre elegendő új daluk van

A banda 2019 végén szerette volna kihozni ötödik stúdióalbumát, azonban a srácok szerint fizikaileg lehetetlen volt befejezni az ünnepek táján a lemezt, úgyhogy inkább úgy döntöttek, hogy nem sürgetik magukat és várnak vele. A jelenlegi tervek szerint hamarosan hallhatunk tőlük új dalokat, a szóban forgó friss dalcsokrot pedig 2020 tavaszára ígérik.

„Két évre elegendő dalunk van szétszórva a merevlemezeinken, szóval most azzal telik az idő, hogy ezeket összekombináljuk és befejezzük a legjobbakat. Az elmúlt két évből egy koherens albumot szeretnénk készíteni.”

Mivel a csapat nyáron turnézik, így záros határidőn belül be kell fejezniük a munkát, úgyhogy valóban bízhatunk abban, hogy végre megjelenik a lemez. A csapat őszi európai turnéján pedig már néhány új dalt is hallhatunk, ha minden jól halad. nem lenne rossz, mi? A One Republic európai portyája 2020 októberében indul, és minket is súrol.

Ha szeretnél ott lenni a srácok bécsi koncertjén 2020. november 5-én, akkor kattints IDE és gyere velünk! Ne hagyd ki az év egyik legnagyobb koncertjét!


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: