Idén június 11-e szerdára esik, és ez a nap jelzi a Nova Rock fesztivál második felvonását. Ahogy mindig, így ebben az évben sem kell azon aggódnod, hogy a nagy nyitány után esik a színvonal. Nézzük, kiket akasztottak le a sógorok erre a napra!

Nova Rock – Tutira nem lógatod a lábad a második napon sem

Fúvósegyüttes, rap és punk rock

Ha június, akkor Nova Rock, és ha Nova Rock, akkor egy olyan fesztiválról beszélünk, amiben sosem csalódunk és mindig szállítja a minőséget. A szervezők ráadásul nemrég azt nyilatkozták, hogy történjen bármi, a Nova nem marad el, úgyhogy nem kell azon aggódni, hogy bukod a nyár első nagy buliját valamilyen váratlan esemény miatt. Mivel korábban a Red Bull Stage felhozatalával már foglalkoztunk, így a június 11-i szerdai napra jutó felhozatalból az alábbi csapatokat csak megemlítjük: P.O.D., Being As An Ocean, Chelsea Grin, Stone Broken, Engst, Dirty Honey, Kill The Lycan.

És akkor jöjjenek a többiek! Ahogy az első napon, úgy szerdán is lesz a német zenéket kedvelőknek miből válogatniuk, ugyanis fellép a Swiss & Die Andern nevű punk rock banda, valamint az igen különleges Querbeat fúvósegyüttes. A banda egyébként hasonló vonalon mozog, mint az Apocalyptica és a Van Canto, azonban nem metalos formában. Ha inkább a vokális teljesítményekre vágysz, akkor tudjuk ajánlani Greeent vagy a KC Rebell & Summer CEM kettősét, esetleg a szintén rapper Alligatoah-t. Húzósabb és ismertebb az H-Blockx, akik nagyot fognak zúzni minden bizonnyal, szóval érdemes résen lenni!

A külföldi zenekarok közül ellátogat a szomszédba a május elsején új albummal jelentkező Boston Manor is. A brit csapat új albumáról, a Glue-ról már van mit hallgatni, ezeket a dalokat pedig élőben is biztos elővezeti a banda.

Nagy tűzijáték a második nap finisében is

Nemrég járt hazánkban a finn Battle Beast, de ha hosszabb és tartalmasabb programra vágysz, mint egy előzenekari műsor, akkor érdemes Noora Louhimóékat élőben is megnézned. Továbbra is nagyon jó, amit csinálnak, és nem sablon heavy metal panelekre építenek, az tuti.

A kanadai mágus, Devin Townsend nem arról híres, hogy ötletetekben hiányt szenvedne, tavaly megjelent Empath című elmeze is mestermű, és a Nován tuti, hogy játszik erről is dalokat. A Motionless In White koncertjére pár hónapja önálló utat is szerveztünk, így nem kérdés, hogy a Nova Rock második napján is elcsípjük őket, és meghallgatjuk, hogy nagyobb színpadon hogyan vezetik elő a tavaly kiadott Disguise dalait.

Pár hónapja került boltokba az Of Mice & Men új lemeze Earthandsky címmel, így a metalcore-ban utazó srácok tuti, hogy legurítanak róla pár dalt, ahogy a Bush is, akik épp a napokban mutatták be első szerzeményüket a májusban érkező The Kingdom albumról Flowers On A Grave címmel.

A headlinerek pedig ismét varázslatosak lesznek, ugyanis jön az Alter Bridge, akik mondjuk Budapesten is fellépnek, ennek ellenére szívesen megnézzük őket fesztiválkörnyezetben. David Draimanék is meglátogatják osztrák barátainkat, tavaly ugyan voltak már a szomszédban, sőt nálunk is, de őket akár minden héten megnéznénk, ugye?

A hab a tortán a Volbeat lesz, akik hatalmas hangulatot tudnak csinálni bármekkora színpadon, ha pedig egy akkora tér áll rendelkezésükre, mint a Nován, akkor ki tudja, hogy mi lesz a végeredmény. Bárhogy is lesz, a nap ráadása a Scooter lesz, akiknek koncertjén még akkor is tombolni fogsz, ha nem vagy különösen nagy rajongó. „How much is the fish?”

Ha szeretnél velünk jönni a Nova Rockra, akkor kattints IDE és ne habozz, nehogy lemaradj a nyár első nagy bulijáról!


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: