A Nova Rock fesztivál első két napja igen nagy izgalmakat tartogat, azonban a harmadik nap sem lesz punnyadós, még annak ellenére sem, hogy a német ajkú előadók lesznek túlsúlyban, valamint beszalad egy-két rockon kívüli formáció is a programba.

Nova Rock 2019 – Német uralom a harmadik napon

Megint erős lesz a Red Bull Music Stage programja

Az első két nap után a harmadik felvonás sem lesz eseménymentes a szomszédban, a Nova Rock fesztivál ugyanis igen erős programmal készült 2019-re. A Red Bull Music Stage-en ezúttal is akad néhány olyan banda, akiket szerintünk nem érdemes kihagyni, ilyen például a nemrég új lemezzel jelentkezett brit Inglorious, akiknek Ride To Nowhere névre keresztelt anyaga igen figyelemreméltó lett. Jön a frontcsajos Infected Rain Moldovából, akik egyre nagyobb szeletet hasítanak a metalcore műfajból, úgyhogy érdemes lesz rájuk is odafigyelni, főleg Elena Cataraga énekesnőre, akik elbűvölő színpadi jelenség.

Ha csíped a különleges zenéket, akkor a Welshly Arms pont miattad jön. A clevelandi srácok eddig két lemezzel jelentkeztek, melyeken jó aránnyal vegyítik a rockot a bluest és az elektronikus megoldásokat, úgyhogy zenéjük unikum a Nova Rock harmadik napján. So What? címmel március 1-jén adott ki új lemezt a While She Sleeps. A brit metalcore banda nem hagyja egyben a Nova Rock színpadát sem, úgyhogy biztos, eltolnak jó pár dalt az új lemezről is.

Sprechen Sie Deutsch?

Ahogy a címből kiderül, igen sok németajkú előadó teszi tiszteletét a Nova Rock harmadik napján, úgyhogy a teljesség kedvéért álljon itt egy lista arról, hogy kiket láthatsz Németországból és Ausztriából: lesz osztrák post-hardcore az All Faces Downnak köszönhetően, de hasonló stílusban működik a To The Rats And Wolves is, és ha tényleg hardcore zenére éhezel, akkor a Seek & Destroy is hasonló talpalávalót szállít majd. Nagyobb név a német Beyond The Black, akik szimfonikus metalban nyomulnak, és tavaly adtak ki új lemezt Heart Of The Hurricane címmel.

A nagy veterán JBO is fellép, akik humoros heavy metalt tolnak, de fellép a Powerwolf is, akiket biztos, hogy ismersz, hiszen Európa egyik meghatározó metalbandájává nőtték ki magukat. Új lemezük tavaly jelent meg The Sacrament Of Sin címmel. Ha szereted a bulizós rockot, akkor fellép az In Extremo, az egyik headliner pedig nem más, mint a Die Toten Hosen lesz, valamint jön Bonez MC és RAF Camora is, bár ők rapben erősek.

Lesz húzós metal is a nagyobb színpadokon

Ha a szíved a rockért dobog, akkor neked szól az In Flames, akik új I, The Mask című albumukkal úgy látszik, hogy tudták feledtetni az elmúlt éveket, ugyanis megint erős dalokat szállítottak le. „A tizenharmadik albumunkat, az I, The Masket a rajongóiknak ajánljuk, akiknek köszönhetjük, hogy ezzel foglalkozhatunk és minden este színpadra léphetünk!” – mondták a lemezről a svéd srácok.

A Papa Roachról pedig már mondanunk sem kell semmit, hiszen új lemezüket, mely Who Do You Trust? címmel jelent meg nemrég, alaposan kiveséztük, úgyhogy csak kattints IDE vagy hallgass meg pár dalt tőlük, és meglátod, hogy nem fogsz csalódni koncertjükben!

Ha nem akarsz lemaradni a nyár első igazán forró fesztiváljáról, akkor kattints IDE és gyere velünk!


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: