Jelenleg is gőzerővel dolgozik új albumán a kanadai rockbanda, a Nickelback. Az elsősorban Chad Kroeger jellegzetes hangjáról – és persze a gigaslágereikről – ismert együttes immáron 9. stúdiólemezét szállítja majd le a rajongóknak, ami a felvezetésként érkezett első kislemezt hallva szakít a No Fixed Addressen hallott populáris hangzásvilággal.

Nickelback – Ismét keményebbre veszik a figurát

A sikerek után jött a hullámvölgy

A banda kimaxolta magát az utóbbi években, ugyanis a rengeteg díjon és jelölésen kívül a rajongók szeretetéből is rengeteget bezsebeltek, hála az olyan albumoknak, mint a Dark Horse vagy a Here And Now, valamint a mindenki által ismert kimagasló slágereik és sokakat megmozgató koncertjeik.

Sokan persze azon táborba tartoznak, akik folyton cinkelik a csapatot néhány kommerszebb szerzeményért, de azért azt tudjuk, hogy ezek a srácok tudnak komolyabbat is villantani. Itt van például az egyik legkarcosabb daluk, a This Means War.

A fanyalgók és a kritikusok hadát azonban rendesen megajándékozta a csapat legutóbb, mivel a 2014-es No Fixed Adress bizony alaposan elmerül a negédesség szirupos mocsarában, ráadásul a lemezhez kapcsolódó turnén közel sem válogattak bőkezűen munkásságukból, és szinte csak a kommerszebb dalaikból állították össze műsorukat, ami egy réteget ugyan alaposan kiszolgált, azonban a keményvonalas rajongókat cserben hagyta.

Az album turnéjába Chad gégefő-cisztája is közbeszólt, ami miatt 2015 nyarán a teljes turnét le kellett mondani, a koncerteket ősszel pótolták.

Nickelback – Ismét keményebbre veszik a figurát

„Elnézést kérek, hogy félbe kell szakítanunk a nyári partit, de én sem vagyok izgatott amiatt, hogy az elkövetkezendő hetekben néma leszek, miközben a rajongóinknak is játszhatnánk. Bízom az orvosaimban, akik segítenek a lehető leghamarabb jó formába hozni a hangomat.”

Az újraütemezett koncerteken már nyoma sem volt Chad hangszálproblémáinak, így nem hinnénk, hogy a kissé lágyabbra sikerült műsort betegségének köszönhetjük.

„Nem akarjuk a színpadon két órán keresztül ugyanazt a zenét játszani”

A kanadai négyesfogat 2016 januárjában fogott neki az új albumnak, ami már a 9. lesz a sorban. Chad ezúttal is úgy nyilatkozott, hogy nem szeretnék ismételni önmagukat, illetve ráállni egy bizonyos nyomvonalra, hanem változatosan szeretnék tartani a Nickelback hangzását – és így legújabb dalcsokrukat is.

Nickelback – Ismét keményebbre veszik a figurát

„Amikor bemegyünk a stúdióba, hogy szembenézzünk az új Nickelback-album elkészítésének ijesztő feladatával, akkor boldognak érezzük magunkat, hiszen minden bandatagnak különböző zenei ízlése van. Nem akarjuk a színpadon két órán keresztül ugyanazt a zenét játszani. Szeretünk megbizonyosodni arról, hogy a zenekarban mindenki elégedett, ez pedig azt eredményezi, hogy a rajongók is boldogok maradnak.”

A változatosságra törekvés az eddigi jelek szerint sikeres, ugyanis a Chris Baseford (Slash, Shinedown) producerrel dolgozó csapat első kislemezdala, a Feed The Machine rég nem hallott dögösséget hoz vissza a Nickelback világába.

Az új lemez 2017. június 16-án jelenik meg a BMG-nél Feed The Machine címmel, és a megjelenés után szinte azonnal turnéra is indul a gárda, hogy bemutassa az észak-amerikai rajongóknak az ütős opuszokat. Hogy hozzánk mikor jutnak el, azt egyelőre nem tudjuk, de, ha logikusan gondolkodunk, akkor valószínűleg az őszi arénaturnét már az öreg kontinensen kezdi meg a kanadai banda.

*

Forrás: blabbermouth.net, blabbermouth.net

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: