Alaposan felpezsdült az élet a Mötley Crüe körül, ugyanis nemrég jelent meg a The Dirt című nagy sikerű könyvhöz készült filmjük, ráadásul új dalokat is készítettek, közben pedig a tagok szólóban vagy más formációikkal is aktívak.

Mötley Crüe – Az új dalok ellenére sem fognak többet koncertezni

Madonna-feldolgozással jelentkeztek

A Mötley Crüe aktív zenekarként már 2015. december 31-e óta nem funkcionál, ekkor adták ugyanis utolsó bulijukat Nikki Sixxék. Ennek ellenére a csapat körül mindig felpezsdül a levegő, hiszen igen fontos szelete a rocktörténelemnek a banda, melyről a 2019. március 22-én bemutatott The Dirt is tanúbizonyságot tesz. A csapat életrajzi könyvén alapuló film a Netflixen debütált, és hatalmas várakozás előzte meg, hiszen minden hű Mötley-rajongó előszeretettel forgatta a könyvet, ráadásul a filmhez új dalokat is készített a csapat.

A dalokat Bob Rock producerrel hozta össze a gárda, melyek közül a The Dirtben a filmben is szereplő rapper, Machine Gun Kelly vendégeskedett. Az elsőként bemutatott újdonságról és az egész folyamatról Nikki Sixx lelkesen nyilatkozott.

„A film forgatása annyira izgatottá tett minket, hogy új zenék írására inspirált. Az pedig felszította a bennük levő kreatív tüzet, hogy visszatértünk a stúdióba Bob Rockkal. Számomra a zene olyan, mint a klasszikus Mötley. A szöveget a filmhez írtuk és az életünkre reflektál.”

A film soundtrackjei közé bekerült egy érdekesség is, méghozzá Madonna Like A Virginjének feldolgozása, ami mindenképpen meglepetés, nem csak a rajongóknak. Nikki állítólag kutyasétáltatás közben került ihletett állapotba.

„Ha az elmém ilyen nyitott, akkor ehhez hasonló ötletek ugranak elő. Amikor ez megfogant a fejemben, felnéztem, mintha Isten felé nevetnék, és csak annyit mondtam, hogy »nagyon vicces vagy«. Habár eleinte úgy éreztem, hogy ez egy szörnyű ötlet, ennek ellenére elmondtam Bob Rock producernek, aki csak sok sikert kívánt hozzá.”

A filmhez kapcsolódó lemez tehát rejt érdekességeket, ezen kívül pedig még két új dalt is Ride With The Devil és Crash And Burn címmel, szóval ha még nem hallottad, akkor hajrá, ásd bele magad!

Készül Mick szólólemeze, újra aktív a Sixx:A.M.

Habár a banda körül felgyorsultak az események, az biztos, hogy nem lesz reunion és koncertek, erről szintén a csapat motorja, Nikki Sixx biztosított mindenkit.

„Néha, amikor a barátaimra tekintek, a srácokra az Aerosmithben és a Metallicában, akkor felmerül bennem a kérdés, hogy túl hamar vonultunk-e vissza. Ennek ellenére nem állunk össze egy alkalom erejéig sem a jövőben, esetleg csak összejövünk Mick Mars nappalijában jammelni.”

Ha már Mick Mars, akkor kapcsolódó hír, hogy még mindig dolgozik szólólemezén, melyhez négy évvel ezelőtt fogott hozzá. Ami biztos, hogy még a lemezfelvételek elején jár, és egyelőre csak az alapok vannak meg, sőt még az énekes személyét sem tudja, hiába szólt arról a fáma, hogy John Corabi és Andy Biersack is közreműködne a lemezen. Továbbá azt is elmondta, hogy addig nem jelenik meg, amíg nem lesz maradéktalanul elégedett vele, szóval elképzelhető, hogy várnunk kell még.

„Nem akarok azért kiadni egy lemezt, hogy megjelenjen. Jónak kell lennie, az emberek az én zenémet akarják hallani, szóval mindennek a helyére kell kerülnie. Szóval csak azért nem spórolom le a dolgokat, hogy megjelenhessen. Ezt nem tudom megtenni, szóval még egy darabig eltart.”

Nikki pedig újra aktivizálta a Sixx:A.M.-et, ráadásul négy új dalt is készítettek, mely egy tervben levő válogatásanyagon kap helyet, ami Sixx The Heroin Diaries című könyvének Broadway-adaptációjához kapcsolódik. Ebből is látszik, hogy nincs megállás, szóval lesz miről értesítenünk az elkövetkező hónapokban is!

*

Forrás: blabbermouth.net, blabbermouth.net, loudwire.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: