Matt Bellamy és csapata igazán sikeres évet tudhat maga mögött, hiszen Drones című lemezüket a mérvadó sajtóorgánumok egyaránt méltatták, ahogy a rajongók is, így nem csoda, hogy a turné kezdete előtt közel 2 héttel, már most több koncert teltházas.

muse1

A Muse a csúcsra tör

Az 1994-ben alakult brit rockzenekar 22 éve ontja magából a jobbnál jobb zenéket, ráadásul mindezt változatlan felállással, ami manapság ritkaságszámba megy a zeneiparban. Matthew Bellamy bandája azonban nagyon egyben van, ezt bizonyítja 2015 nyarán megjelent új lemezük, a Drones is, ami a sokakból fanyalgást kiváltó The 2nd Law kísérletezős, elektronikus világát oszlatja ködbe nyílegyenes, rockos hangzásával.

A lemezt 2014 októberében kezdték el összerakni a srácok Vancouverben, és néhány hónap alatt végeztek is vele. Érdekesség, hogy a csapat az utóbbi két album után ismét bevont egy producert a munkálatokba, Robert John „Mutt” Lang segített a brit zenészeknek tökéletesre csiszolni az lemezt, amit a főnök, Matt Bellamy így mutatott be a nagyérdeműnek:

„A világot a drónok irányítják, drónok segítségével, annak érdekében, hogy mindannyiunkat drónokká változtassanak. Ez az album bemutatja az ember útját a lemondás és a remény elvesztésétől kezdve, a rendszer által irányított drónná válás folyamatán keresztül egészen a zsarnokoktól való végleges elszakadásig.”

muse2

Ütős rocklemez, fergeteges show-k, teltházas koncertek

Az ismét a rockzene felé terelődés egyöntetű sikert aratott a tekintélyesebb sajtóorgánumok és a rajongók körében is, ráadásul minderre néhány nappal ezelőtt egyfajta koronaként, megérkezett a csapat második Grammy-díja is, amit a szokásokhoz híven a Los Angeles-i Staples Centerben megrendezett gálán zsebeltek be. Immáron kijelenthető, hogy a Muse a 2015-ös év legjobb rocklemezét viszi európai turnéra, ami február végén indul és szinte a nyár végéig kitart.

Ugyan a csapat több fesztiválon is fellép, azonban igazi önmagát a turné velejét képező önálló esteken adja, így aki azon gondolkodik, hogy megnézi az élőben is fergeteges és látványos show-t produkáló zenekart, az ne habozzon, ugyanis több koncert már most teltházas!


A Muse májusi bécsi koncertjére a Todibusz is szervez utazást! Ugye nem akarsz lemaradni? Kattints IDE!


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: