Annak ellenére, hogy a Motörhead klasszikus felállásának összes tagja már az égi zenekarban játszik, a banda öröksége természetesen tovább él. A csapat utolsó felállásnak két tagja, Mikkey Dee és Phil Campbell pedig különleges emlékkoncerteket is tervez a rock ’n’ roll istenének, Lemmynek a tiszteletére.

Motörhead – A halhatatlan rock ’n’ roll

A klasszikus felállás tagjai már itt hagytak bennünket

Sajnos bele kell törődnünk, hogy a rocktörténelem egyik legszomorúbb folyamata éppen most zajlik a szemünk előtt: a műfaj meghatározó zenészei sorra hagyják itt a földi létet, hogy az égi zenekarban nyomják tovább a rock ’n’ rollt. A színtér egyik legfontosabb zenekara, a Motörhead is atomjaira hullott az elmúlt években, Lemmy ugyanis 2015-ben hunyt el, míg a klasszikus felállás dobosa, Phil „Philthy Animal” Taylor egy hónappal megelőzve őt csatlakozott az égi bandába. Sajnos 2018 sem folytatódik jobban, ugyanis a napokban ment el „Fast” Eddie Clark is, vagyis a Motörhead klasszikus felállása már odafent van.

„Ez szörnyű hír! A három amigo utolsó tagja! Nemrég láttam Eddie-t és jó formában volt, szóval ez most sokkolt engem. Vártam, hogy találkozunk majd az Egyesült Királyságban nyáron, ha arra járunk a Scorpionsszal. Most aztán Lem és Philty jammelhet újra Eddie-vel! Ha nagyon figyelsz, akkor biztos, hogy meghallod őket!”

Motörhead – A halhatatlan rock ’n’ roll

Az utolsó felállás tagjai – beleértve az Eddie-ről megemlékező Mikkey Dee-t – persze próbálják tovább ápolni a zenekar emlékét. 2017 szeptemberében ennek köszönhetően jelent meg egy feldolgozásalbum, melyen olyan előadók dalai hangzanak el Lemmyék tolmácsolásában, mint a Judas Priest, a The Sex Pistols, a Rainbow, Ted Nugent, a The Rolling Stones, Ozzy Osbourne, a Ramones, a Twisted Sister, a Metallica és David Bowie.

„Annak idején nagyjából kétévenként készítettünk lemezeket. Régen történt, amikor egyszer hárman leültünk, és arról beszélgettünk, mekkora buli lenne, ha összeraknánk egy feldolgozásalbumot. Lemmy mondott négy dalt, Phil is, én is. Olyan dalokat, amiket szerettünk. De úgy sosem mentünk be a stúdióba, hogy: na, most felveszünk egy ilyen albumot. Mostanra viszont összegyűjtöttük ezeket a felvételeket, hozzátettünk egy jó kis lapozgatót történetekkel, és prezentáltuk a rajongóknak.”

Az Under Cöver mellett azonban Mikkey Dee szerint más kiadatlan anyagok is megjelenhetnek a jövőben.

Lemmy emléke előtt tisztelegnek egy különleges turnéval

Ami viszont igen különleges lenne a rajongók számára, az az emlékkoncert-sorozat, mely Phil Campbell gitáros szerint benne van a pakliban.

„Tervben van, de ez csak néhány kiemelt koncert lenne. Turnéra viszont biztosan nem indulunk. Több embert is be szeretnénk vonni a dologba, az ő beosztásukat is szem előtt kell tartanunk. Csak néhány jó, és különleges koncert lenne világszerte, ami egyfajta tisztelgés volna Lem és talán a zenekar előtt. De biztosan nem valami folyamatos dolog, mert mindenki igen elfoglalt. Valami különlegeset szeretnénk, amit jelenleg is próbálunk összehozni.”

Hogy a kiadatlan anyagból és a turnéból mikor lesz valami, azt nem tudni, mindenesetre Mikkey a Scorpionsszal nyomul, míg Phil szólólemezével és új bandájának anyagával foglalkozik. A Phil Campbell And The Bastard Sons ráadásul hamarosan kiadja első lemezét, mellyel hozzánk is benéznek 2018 szeptemberében.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy hallják a rajongók a debütlemezünket. Minden folyamatra (az írás, a felvételek és még a borító is) Walesben került sor. Az album címét az az örült világ ihlette, amelyben manapság élünk. A világ számomra kicsit olyan, mint egy színházi előadás, úgyhogy az album borítójának ötlete úgy tűnt, hogy jól passzol a koncepcióhoz és a lemez címéhez.”

Az utolsó felállás tagjait tehát simán el tudod csípni, ha szemfüles vagy, úgyhogy hajrá!

*

Forrás: Facebook, blabbermouth.net, teamrock.com, teamrock.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: