A kanadai srácok ugyan nem tűntek el nyomtalanul az elmúlt években, de 2016 nyara alaposan felpörgeti őket, és változásokat hoz számukra, mivel 4 év után ismét új lemezzel hallatnak magukról. Mindennek tetejébe pár év után a mi térségünkbe is eljönnek energikus műsorukkal, néhány hónap leforgása alatt ráadásul már sokadjára.

Billy Talent – Jó szelet fognak az új albummal

„Megvédik a rock and roll szépségét”

A karakteres hangú Benjamin Kowalewicz mondta mindezeket egyik legfrissebb slágerük, a Louder Than The DJ kapcsán. A kijelentés meglehetősen viccesen hangzik egy ilyen című dal esetében, azonban, ha meghallgatod a srácok új számát, akkor nem marad kétség, hogy valóban azon fáradozik több mint két évtizede a Billy Talent, hogy a rock and roll lángja sose múljon ki.

A kanadai gárda 2016. július 29-én megjelenő Afraid Of Heights című lemezén természetesen helyet kap majd ez a szám, illetve a (kicsit lejjebb meghallgatható, és – a klipnek köszönhetően – már meg is tekinthető) címadó szerzemény. Az album a kanadai Warner Musicnál lát napvilágot, a srácok szerint egy az egyben az életről szól:

„A lemez a küzdelemről szól, mind magunkkal, mind a társadalommal, amiben élünk.”

A dobos betegsége sem veti vissza őket

A zenekar 4 év után szedte meg magát új dalokkal, amiket erre az évre sikerült végleges formába önteniük, azonban nem Aaron Solowoniuk dobossal, mivel őt nem hallhatjuk a lemezen, sőt, a koncerteken sem vesz részt ezúttal. Az ok sajnos szomorú: a ritmusfelelős 15 éve küzd súlyos betegségével (sclerosis multiplex), ami rosszabbra fordult, a legsötétebb végkimenetel akár teljes rokkantság is lehet.

“Kicsit a háttérbe kell vonulnom, hogy az egészségemre koncentrálhassak. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy újra dobolhassak.”

Helyettese a lemezen és a koncerteken Jordan Hastings lesz az Alexisonfire-ből, akit nemrég a Budapest Parkban és a Nova Rock fesztiválon is láthattunk, de a csapat 2016. november 26-ai bécsi koncertjén is ő felel majd a pörgős és feszes ritmusokért a Gasometerben.

A kanadai csapat 3 év után látogatott el nemrég Magyarországra, azonban, ha lemaradtál a srácok koncertjéről, vagy inkább egy zárt koncertteremben tombolnád végig koncertjüket, akkor ne hagyd ki semmiképpen újabb bécsi fellépésüket!


A Billy Talent november 26-ai koncertjére a Todibusz is szervez utazást. Utazz együtt hozzád hasonló rajongókkal! Érdekel a bulijárat? Kattints IDE!


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: