Folytatja elképesztő sikersztoriját a Las Vegas-i Imagine Dragons. A Dan Reynolds vezette banda 2017 nyarán hozta ki harmadik albumát, aminek témáját a frontember depressziója szülte, ugyanakkor ezzel a lemezzel szeretnének minden hasonló betegséggel küzdő embernek segítséget nyújtani, és természetesen felejthetetlen dalokkal megörvendeztetni a rajongókat.

Imagine Dragons – Színekkel rombolják le a depresszió falait

Akciófilmsztárral készítették az egyik klipjüket

Szinte a másik Las Vegas-i pályatárs, a 30 Seconds To Mars sikereit is übereli az Imagine Dragons, ugyanis a srácok már első lemezükkel, a 2012-es Night Visions-zel nagyot szakítottak. Az album a Billboard 200-as albumlistáján a második helyig jutott és ötmillió példányszámban kelt el. A folytatás, a Smoke + Mirrors sem volt éppen népszerűtlen, Dan Reynoldsék ezzel a lemezzel még jobban kidomborították sikereiket és bejárták az egész világot. Mivel lassításról szó sem volt az ezt megelőző években, így a banda 2016-ban kisebb pihenőt fújt, amit a fáradságon kívül Reynolds depressziója generált.

„Bénultnak éreztem magam. Amikor a nem depressziós emberek látnak valakit, aki ezzel küzd, azt gondolják, hogy szomorú vagy. Azonban ez közel sincs így, bénultnak és szürkének érzed magad. A zenekarban olyanok vagyunk, mint egy család. Figyelünk egymásra és beszélgetünk is egymással, szinte még többet is, mint családtagjainkkal, a feleségeinkkel és a gyerekeinkkel.”

Imagine Dragons – Színekkel rombolják le a depresszió falait

Pár hónap múlva viszont már azzal a hírrel tértek vissza a srácok, hogy új albumon dolgoznak, mely az Evolve címet viseli. Első kislemezdalnak a Believert hozták ki, melynek klipjében nem más, mint a Rocky IV-ből, valamint több klasszikus akciófilmből ismert Dolph Lundgren is szerepel. „Formába kellett jönnöm, mert ő minden idők legnagyobb rosszfiúja.” – emlékezett vissza Dan a klipforgatás előtti időszakra.

„Remélhetőleg segít azoknak, akik depresszióval küzdenek”

A zenekar harmadik albuma még egy felvezetés (Thunder) után, 2017. június 23-án jelent meg, és elődeihez hasonlóan igen kedvező fogadtatásban részesült, ugyanakkor az elektropopba mártott rockzene miatt ezúttal kifejezetten sokan fanyalogtak, viszont ez a rajongókat mit sem zavarta.

A lemezen több producerrel és kiváló szakemberrel dolgozott a gárda, így fordulhatott elő, hogy a legsikeresebb előfutárként kiadott Believert azzal a Justin Tranterrel készítették, aki Justin Bieber Sorry, valamint Selena Gomez Hand to Myself című dalát is jegyzi. Tematikáját tekintve viszont nem feltétlenül derűs dolgokat örökít meg a lemez.

„Ez az album más módon örökíti meg a színeket. Amikor kijött a Smoke + Mirrors és megláttam az olyan szalagcímeket, hogy ’Dan Reynolds pokolian depressziós’, akkor az egy igen szégyenletes időszak volt számomra. Nem akartam, hogy ez legyen az album tematikája, azonban így, hogy már túljutottunk ezen, nagyon büszke vagyok arra, amiért kiáll ez az lemez. Remélhetőleg segít azoknak, akik depresszióval küzdenek, hogy ne érezzék magukat egyedül.”

A kisebb pihenő és az új lemez pedig menetrendszerűen ezúttal is turnéba torkollik, ami jelenleg az Egyesült Államokban kavarja a port, 2018 februárjában viszont Európába teszi át a székhelyét. Így fordulhat elő, hogy 2018. április 15-én a bécsi Stadthalléban játszik Dan és zenekara, ahol élőben is megtapasztalhatod koncertjeiknek elsöprő erejét. Hogy mi ott leszünk-e, az természetesen ezúttal sem kérdés, azonban mi lesz veled? Ugye jössz? Ha nem akarsz lemaradni a buliról, akkor kattints IDE és gyere velünk! Nem bánod meg!

*

Forrás: rollingtosne.com, billboard.com, ew.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: