Megterhelő éven van túl Mike Shinoda, ahogy a Linkin Park tagjai is, miután barátjuk és egykori csapattársuk, Chester Bennington igen sötét körülmények között elhunyt. A csapat társfrontembere azonban szörnyű napjaiból lassan kilábal a zenének köszönhetően, fájdalmát pedig szólódalokba öntötte.

Mike Shinoda – Számára a zene a gyógyír

„Az élet bonyolult volt, a zene pedig egyszerű”

Közel négy hónap telt el, miután a Linkin Park ismét színpadra állt Chester Bennington tragikus hirtelenséggel bekövetkező halála után 2017 októberében, és bizony ez idő alatt Mike Shinodában rengeteg fájdalom és feszültség gyülemlett össze. A bánatot – melyet egyik legjobb barátjának elvesztése okozott – az emlékére szervezett koncert sem tudta enyhíteni, így ismét a zene felé fordult Mike.

„Felnőttként több időt töltöttem Chesterrel, mint bárki mással, kivéve persze a feleségemet. Mindig ott voltunk egymásnak, sokan azt mondták, olyanok voltunk, mint a testvérek. Gyakorlatilag mi voltunk a két haver a csapatban, akik számtalanszor összeveszhettek és hátat fordíthattak volna egymásnak, de ez sohasem történt meg.”

Fájdalmát saját dalaiba öntötte, 2018 januárjában pedig Post Traumatic címmel egy háromszámos EP-t ki is adott, melynek mindegyik dalához készített klipet, természetesen ezt is saját kezűleg.

„Az elmúlt év élményei egyszerűen őrületesek voltak, és mindezt zenébe akartam önteni. Nem csak úgy, mint egy pecsétet, és annyit mondani, hogy ez történt, hanem lehetővé tenni a rajongók és az emberek számára, hogy keresztül vezethessem őket ezen az utazáson az elbeszélésemmel, megértve azt, hogy hol tartok. Az élet bonyolult volt, a zene pedig egyszerű. A zene egyszerűbbé teszi a dolgokat.”

Egyedül indul turnéra

Időközben annyira elmerült a Mike a saját maga által kialakított új világban, hogy egyre több és több dal gyülemlett össze, melyben olykor barátai is vendégeskedtek. Mindennek gyümölcse pedig a szintén Post Traumatic névre keresztelt teljes értékű album, ami 2018. június 15-én került a boltokba. Shinoda ugyanakkor elárulta, hogy lassan, de kezd jobban lenni.

„Szörnyű napjaim voltak, most már csak kevésbé rosszak vannak. Végül majd rátalálok az új normálisra, mint egy új állapotra. Ez az az út, amelyen vagyok, és ezen az albumon majd láthatod, ahogy mindez megtörténik. Amint kimerészkedek a világba és elkezdek turnézni, beszélgetni rajongókkal, különböző társalgásokat folytatni különböző emberekkel, mindez fejlődni fog.”

Az viszont továbbra is kérdés, hogy a Linkin Park vajon megy-e tovább. Egyesek szerint nem kérdés, hogy kisebb szünet után majd működik tovább a gépezet, mások szerint azonban nem kellene ezt erőltetni. Jelenleg a srácok sem tudják, hogy mi tévők legyenek.

„Nem tudom. Ez lehet az egymillió dolláros kérdés, nem? Sajnos, ahogy korábban is mondtam, ezen a ponton egyelőre erre nincs válasz. Remek volna, ha lenne, akkor minden olyan egyszerű volna. Bárcsak abban a helyzetben lennénk, mint az AC/DC Brian Johnson és Bon Scott esetében, hogy az énekesünk, a legjobb barátunk meghalt, de korábban szó szerint megmondta, hogy ki lenne a legjobb a helyére. Mi pedig csak meghallgatnánk ezt az arcot, aki tényleg a legmegfelelőbb, és még a közös hangot is megtalálnánk vele. De ez az egész nem valós, és nem is történt meg senki mással, ahogy velünk sem.”

Akárhogy is lesz, mi biztos beszámolunk róla, azonban amíg ennek a dolognak a végére pont kerül, Mike szólóturnén próbál ismét visszaszokni a körforgásba, mely ősszel Európába is elér, szeptember 7-én pedig Bécsbe veti meg a lábát. Ha szeretnél vele találkozni, akkor kattints IDE és gyere velünk!

*

Forrás: blabbermouth.net, blabbermouth.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: