Hosszú idő után új albummal jelentkezett Jason Mraz. A Grammy-díjjal és több millió eladott lemezzel bíró énekes négy évet váratta rajongóit új albumával, az igazi fanok pedig nagyon boldogok lehetnek az új anyag hallatán, hiszen igen bensőséges hangulatú lett Jason friss dalcsokra.

Jason Mraz – Elénk tárja szerelmes leveleit

A tudás hatalom

Már 10 éve, hogy kiadta We Sing. We Dance. We Steal Things lemezét Jason Mraz, mely pályafutásának első igazán sikeres albuma volt. Azóta rengeteg elismerést zsebelt be a bársonyos hangú énekes, melyek közül a legfontosabb mindenképpen két Grammy-díja és a számlájára írható több mint 10 millió eladott lemez.

Legutóbbi albuma 2014-ben jelent meg Yes! címmel, úgyhogy időszerű volt végre új lemezzel jelentkeznie, mely Know néven farolt be a lemezboltokba. Bár az album meglepően rövid (mindössze 36 perces), ennek ellenére igen velős a témája, ami Jasont ismerve természetesen pozitív kicsengésű.

„Az előző albumom címe Yes! volt, szóval nem tudtam lemondani arról, hogy ezt a lemezt No-nak nevezzem el. Azonban a dolgok világosabb oldalára koncentráltunk, úgyhogy Know lett a címe, mint a tudás hatalom. Ugyanakkor ez a szerelmes levelek albuma is. Szerelmes levelek, melyeket leginkább a feleségemnek írtam, valamint magamnak is, hogy folyamatosan emlékezzek arra, hogy a szerelem a válasz.”

Az albumot több kislemezes dal vezette fel, melyek közül mindenképpen a Might As Well Dance a legkiemelendőbb, hiszen saját esküvőjének felvételei is láthatóak benne, melyek felhasználásához feleségétől kért engedélyt.

„Engedélyt kértem tőle, hogy nem bánja-e, ha felhasználom a felvételeket a kliphez. Ő egy igazi sztár ebben a videóban. Azt persze nem tudtam az esküvő idején, hogy ezeket a felvételeket a barátainkon és a családunkon kívül mások is látni fogják majd.”

„A legfontosabb számomra mindig az énekcentrikus és pozitív hangvétel”

A 41 éves énekes-dalszerző parádés gitártudással bír, amit koncertjein sem rejt el rajongói elől, úgyhogy minden bizonnyal az augusztus 10-én kiadott Know albumhoz kapcsolódó turnén is lesz lehetőség arra, hogy ne csak énekhangjában merüljünk el. Ráadásul a turné Európába is eljut, mi pedig nem hagyjuk ki az alkalmat, és ott leszünk 2019. február 26-án a bécsi Gasometerben. Ha velünk tartanál, akkor kattints IDE! És hogy mi várható? Természetesen kizárólag jó hangulat, ahogy arra Jason mindig is törekszik.

„A legfontosabb számomra mindig az énekcentrikus és pozitív hangvétel, és az olyan dolgok, amiket könnyű együtt énekelni, műfajtól függetlenül. Akkor is írok dalokat, amikor szomorú és feszült vagyok, azonban ezeket nem viszem a színpadra, mivel ez az a hely, ahol több ezer ember összegyűlik, és arra kérem őket, hogy énekeljenek, táncoljanak és érezzék jól magukat. Az ilyen alkalmakra pozitív kicsengésű dalokat szeretek vinni.”

*

Forrás: etonline.com, wbur.org


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: