A Parkway Drive nem lustálkodik. A 2015-ös masszív sikereket és elismeréseket bezsebelő Ire album után a banda szinte megállás nélkül turnézott, egyre nagyobb és nagyobb közönség előtt. A szinte sorsfordítónak titulált lemez után pedig mindjárt itt is a következő, a Reverence, ami 2018. május 4-én jelenik meg az Epitah Records gondozásában. Az album a banda hivatalos oldalán már előrendelhető.

Parkway Drive – Két dal is kint van az új lemezről

Wishing Wells

A Parkway Drive közelgő nagylemezéről eddig két dalt osztott meg. Elsőként a Wishing Wells című, vészjósló vokálokkal és kísértő akusztikus gitárral kezdődő trekket, amely a kezdeti kísértetiesség után gyorsan átcsap egy őrjöngő és fékezhetetlen metál kaszabolásba. A hozzá készült klipet egy felvételből, vágás nélkül készítették, ami egy hatalmas elrugaszkodás a banda megszokott stílusától. A videóban végig Winston McCall frontembert láthatjuk premier plánban, ahogy teljes átéléssel üvölti az arcunkba a szöveget.

A banda tagjai – Winston McCall énekes, Luke Kilpatrick és Jeff Ling gitárosok, Jia O’Connor basszusgitáros és Ben Gondon dobos – szerint a Wishing Wells tulajdonképpen egy meditáció, ami a fájdalomról és a veszteséggel együtt járó zavarodottságról szól.

„A Wishing Wells a gyász, tömörítve egy dalban. Megpróbálja elhelyezni a hibáztatást, mikor az nem létezik, keresi a válaszokat, mikor csak üresség van, és próbál valamiféle okot vagy jelentést találni, ami indokolhatná azt az alapvető veszteséget, amivel mindannyian szembesülünk majd az életben. Így kezdődik ez a fejezet, és így is ér majd véget.”

The Void

Másodikként a The Void című nótát hallgathattuk meg az albumról, amit szintén videóval együtt kaptunk meg. A klipet Allan Hardy rendezte; tökéletesen levezeti a The Void dühöngő energiáját, ami egy zúzós ritmusokra, kegyetlen vokálokra és ragadós ritmusokra épülő dal.

Ez a két dal pont elég volt arra, hogy rájöjjünk: a Parkway Drive folyamatosan képes megújulni és valami hozzá képest addig szokatlannal előrukkolni. Winston az MCTV-nek adott interjújában így jellemezte a Reverence-t:

„Valami új lesz. Egy kicsit minden lesz benne. Azt hiszem, a legjobb szó arra, hogy leírjam, hogy ez egy új íz. Kifinomult. Az hiszem, hogy a múltbéli ötleteink megújultak, még tovább szőttük az új ötleteinket és minden, amit a zenekarral kapcsolatban szerettünk még feszesebb, még agresszívebb lesz, hatásosabb, tartalmasabb lesz az egész. Nem fogunk hátrahagyni mindent, de egy helyben sem maradunk.”

Parkway Drive – Két dal is kint van az új lemezről

Winston egy a Kerrangnak adott interjúban azt is elmondta, hogy ezen a lemezen kimondottan sokat dolgoztak, bár általában sem sietnek, ha dalszerzésről van szó.

„Kimondottan sokat dolgoztunk az új anyagon. Nem mintha különösebb nehézségeink lettek volna, de sok melót akartunk fektetni a következő lemezbe. A Parkway Drive nem az a csapat, amelyik lazán besétál a stúdióba egy hónapra, aztán már kész is egy új album. Időbe telik, mire megírjuk a dalokat, és pontosan tudjuk is, hogy erre szükség van. A saját tempónk szerint dolgozunk, és jó ez vagy sem, az biztos, hogy beletelik némi időbe, mire összerakunk egy friss anyagot.”

Parkway Drive – Két dal is kint van az új lemezről

Winston szerint az új anyag jelképezi azt is, hogy ők mint emberek, kik is valójában.

„A Reverence a legőszintébb és legszemélyesebb lemez, amit valaha készítettünk. Fájdalmon, áldozatokon, ítélkezésen keresztül jött létre, azzal a végső céllal, hogy kiterjessze nem csupán azt, hogy mit jelképez zeneileg a Parkway Drive, hanem azt is, hogy kik vagyunk mi mint emberek. Köszönjük, ha meghallgatod.”

Parkway Drive – Két dal is kint van az új lemezről

Forrás: blabbermouth.net, blabbermouth.net, hammerworld.hu


 

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: