2015 óta dolgoznak új albumukon Chester Benningtonék, a friss hírek szerint ráadásul elég remekül halad a munka, így lehet, hogy már a csapat 2017-es soproni koncertje előtt megjelenik a korong. A Linkin Park a VOLT Fesztivált készül bevenni, ami azért szenzáció, mert első ízben látogat hazánkba a csapat. Így elképzelhető, hogy a kezdetek óta hűséges rajongók közül egyesek csak most hallják majd élőben először az olyan slágereket, mint a One Step Closer vagy a Numb.

Linkin Park – Magyarországra talán már az új lemezzel jönnek

Életben tartották a metalt

A régi vágású metalrajongóknak talán istenkáromlás ez a kijelentés, de, ha jobban belegondolunk, egy réteg számára minden bizonnyal az olyan bandák biztosították az első keményebb zenéket, mint mondjuk a 2000-es évek környékén erőre kapó Linkin Park.

A srácok első albuma, a Hybrid Theory filmes szakkifejezéssel élve kasszasiker volt, még a mai napig sokakat megmozgatnak az olyan himnuszok, mint a Crawling vagy az In The End.

Az első album jelentőségét maga a főnök, Chester Bennington is elismeri. A karcos hangú énekes a következő gondolatokat fűzte az erős nyitánynak számító anyaghoz:

„Szerintem mi tartottuk életben a metalt. Találkoztam nemrég egy sráccal, aki azt mondta nekem, hogy mi voltunk számára az első rockzenekar, akit hallott. Tulajdonképpen mindig ehhez hasonló mondatokkal szembesülök.”

Új albummal jönnek Sopronba?

Egy ideje már messzire sodródott a Linkin Park hajója, és csak érintőlegesen találkoznak a metallal, amit az utóbbi albumok is bizonyítanak, ráadásul Chester szerint is többdimenziós a zenéjük :

„Nem fáj, ha nem tekintenek minket metalzenekarnak, mert mi sem gondoljuk annak magunkat. Ez valójában egy olyan dolog, amit szándékosan, már a kezdetek óta szeretnénk egyértelművé tenni, amióta ránk aggatták a nu metal jelzőt. Nem mintha bármi problémánk lenne a metallal. A mi zenénk nem csak egy dologhoz kötődik, mivel vannak benne metal, pop, elektronikus és hip-hop elemek is, szóval sosem éreztük azt, hogy csak egyfajta stílushoz tartozunk.”

A másik főember, Mike Shinoda korábban elárulta, hogy az eddigi legszemélyesebb anyagukon dolgoznak, amihez rengeteg ötlet gyűlt össze, pár hete pedig Bennington is megerősítette, hogy közel vannak a célvonalhoz, ám a megjelenéssel kapcsolatban ígérgetni nem mertek. Az viszont biztos, hogy valami nagy dobásra számíthatunk, ami ezúttal sem lesz könnyen bekategorizálható.

„Nagyon keményen dolgozom már egy pár hónapja az énektémákon, és készítettünk néhány igazán nagyszerű dolgot. A dalok káprázatosak, igazán büszke vagyok arra, amit elértünk a stúdióban. Szóval ez idáig összejött pár kiváló anyag, melyek remélem, hogy legalább annyira jelentetnek majd kihívást a rajongóinknak, mint amennyire inspirálják majd őket, ahogy minket is. Alig várom, hogy halljátok az anyagot, szuper izgalmas lesz!”

Linkin Park – Magyarországra talán már az új lemezzel jönnek

Megértjük, ha mindezek fényében tűkön ültök! Ráadásul a várakozást négyzetre is emelték a srácok, hiszen nemrég kiderült, hogy 2017. június 27-én a VOLT Fesztiválon játszanak, történelmükben először Magyarországon! Kérdés pedig fel sem merül, hiszen mi más lehetne a jelszó ilyen esetben, mint az: Ott a helyünk!

*

Forrás: http://teamrock.com/feature/2016-10-24/the-100-greatest-albums-of-the-21st-century-part-4, http://www.blabbermouth.net/news/linkin-parks-chester-bennington-were-not-a-metal-band/, http://teamrock.com/news/2016-07-21/linkin-park-insist-they-kept-metal-alive, http://teamrock.com/news/2016-08-30/linkin-park-s-bennington-proud-of-new-material

Te sem akarod kihagyni a Linkin Park soproni fellépését? Kattints IDE és foglald le jegyed! Ne habozz, mert a buli a jelek szerint bizony hamar teltházas lesz!


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: