Till Lindemann és Peter Tägtgren. Két hatalmas név a metalszakmában, de vajon mi sül ki abból, ha együtt fognak valamibe? Nos, ebből már kaptunk ízelítőt, és az a helyzet, hogy a második felvonás is a kanyarban van, úgyhogy nem árt felkötni a gatyát!

Lindemann – Már a második lemeze jön az őrült duónak

„Olyan, mintha mi lennénk a 2015-ös Billy Idol”

Vajon szükséges-e bemutatni Till Lindemannt és Peter Tägtgrent? A teljesség kedvéért álljon itt annyi, hogy a Rammstein őrült frontemberéről, valamint a Pain és a Hypocrisy zenei agyáról van szó, aki a stúdióban is nagy szaktekintélynek számít. A két zenész 2013-ban döntött úgy, hogy közös projektbe fog, majd hosszas huzavona után elkötelezték magukat a Lindemann név mellett. Ezen a néven jött ki első lemezük 2015-ben Skills In Pills címmel, mely egészen különleges végeredményt hozott. A siker azonban nem kerülte el őket, sőt.

„Azt gondolom, hogy elég gyerekesek a szövegeink, ugyanakkor igazán viccesek is, de igazság szerint Till és jómagam is elég gyerekesek vagyunk. Szóval csak ökörködünk. Till állandóan azzal jön, hogy mennyire imád angolul szöveget írni, ez nagyon felszabadító érzés a számára. Úgy látom, a lemeznek is jót tett, hogy angolul íródtak a dalok, mivel egész jót futott a legtöbb országban. Persze a kritikák nagy része úgy fogalmazott, hogy csak kreténkedünk, de ez olyan, mintha mi lennénk a 2015-ös Billy Idol. Ez egy party lemez. Az volt a cél, hogy aki meghallgatja a dalokat, az jól érezze magát.”

Ezután kisebb szünet következett, ugyanis mindkét zenésznek volt elfoglaltsága, elég csak belegondolni abba, hogy a Rammstein hosszú idő után végre összegereblyézett egy lemezre való dalt, de ne feledjük Petert sem, akinek mindig akad a stúdióban is munka, ha éppen nem saját zenekarainak útját egyengeti.

Németül jön a folytatás

2019 első felében már lehetett arról itt-ott olvasni, hogy érkezik a két zenész újabb közös dobása, de egészen nyárig kellett várni a hivatalos megerősítésre, miszerint az F & M névre keresztelt folytatás november 22-én kerül a boltokba. Az új album igazából ott folytatja, ahol az első abbamaradt, tehát továbbra sem búskomor melankólia várható a daloktól. A dalok ezúttal németül íródtak a jelek szerint, hiába kedveli Till az angol nyelven való szövegírást.

„Németország keleti részén nőttem fel, úgyhogy sosem volt angol az iskolában, oroszt kellett tanulnunk. Így nőttem fel, angol nyelvű dalokat tinédzser koromban kezdtem el lefordítani, majd nyugatnémet rádióállomásokat hallgattam és a szövegeket a lemezborítóról tanultam. Ezek az első élményeim az angol nyelvvel. Majd később tényleg el kellett kezdenem tanulni, amikor Amerikába mentünk turnézni. Számomra hatalmas kihívás mindent angolra fordítani.”

A lemezről már van mit hallgatni is, ráadásul a Steh Auf című nótához egy igen vad és eszement klip készült, úgyhogy tökéletes szórakozás mindenkinek. És hogy a duó vajon turnézik-e majd az anyaggal? Ez egyelőre kérdés, de természetesen ha így lesz, akkor mindenképpen ott leszünk. Kövess minket és nem maradsz le semmiről!

*

Forrás: loudwire.com, loudwire.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: