Tizenöt év után újra olyan L.A. Guns-lemez jelenik meg, melyen a banda klasszikus felállásának két főembere, Tracii Guns gitáros és Phil Lewis énekes is szerepel. A zenészek nem először borulnak össze a csapat keszekusza történelme alatt, most azonban az előzetes információk birtokában bátran mondhatjuk, hogy hatalmas energiák szabadultak fel a hard rock mestereinek közös munkája során.

L.A. Guns – Ismét együtt Tracii Guns és Phil Lewis

Egy darabig ők voltak a Guns N’ Roses

Az L.A. Guns tipikusan az a banda, melynek történetét igen nehéz nyomon követni. No, nem azért, mert nincs dokumentálva a rockzene nagykönyvében, csupán annyira szövevényes, hogy elkalandozik az ember a részletek között. A banda gyakorlatilag Tracii Guns kreálmánya, mely egy ponton (a debütlemez megjelenése előtt) még a másik híres fiatal Los Angeles-i bandával, a Hollywood Rose-zal is összeszűrte a levet, aminek eredménye a ma is kiugró sikereket elérő Guns N’ Roses megalakulása volt.

Tracii azonban nem jött ki Axl Rose-zal, így az L.A. Guns tovább folytatta sajátos útját (már Phil Lewis énekessel), mely az 1988-as bemutatkozó albumba torkollott. Legnagyobb sikereiket is pályájuk elején érték el a Cocked & Loaded és Hollywood Vampires című albumaikkal, melyek fontos lemezei a ’80-as évek hajmetaljának.

A banda egy jó ideig Phil nélkül járta útját, míg végül 1999-ben visszatért, és két lemezt szállított le a csapattal, azonban a 2002-es Waking The Dead után fordult a kocka, és maga az alapító, Tracii hagyta el ezúttal a zenekart, hogy más projekteken dolgozhasson. Leállás persze nem történt, hiszen a gárda fennállása során először, Phil Lewis vette kezébe az irányítást az L.A. Guns fedélzetén.

A reunionnal kiütnek mindenkit

Ennek ellenére néha-néha közösen mutatkozott a színpadon a két muzsikus, de egy esetleges újjáalakulásra nem sok esély volt, egészen 2016-ig, amikor néhány koncert erejéig ismét együtt mutatkozott Tracii és Phil, ráadásul L.A. Guns név alatt. A közös munka ráadásul olyan jól alakult, hogy pár hónap múlva már arról tájékoztatták a közönséget, hogy közös albumon dolgoznak, Phil Lewis pedig elhagyta az L.A. Guns aktuális felállását.

„Nehéz szívvel, de arról kell tájékoztatnom benneteket, hogy 2017. január 1-től nem leszek a tagja ennek a felállásnak. Úgy érzem, hogy a lehető legmesszebb elmentem ezzel a csapattal, és ha nem koncentrálok magamra, esetleg valami új dologra a jövőben, akkor elkezdek stagnálni.”

L.A. Guns – Ismét együtt Tracii Guns és Phil Lewis

Döntése teljesen érthető volt, hiszen a gitáros nélkül nagy sikereket nem akasztottak le, a reunion pedig látszólag megmozgatott valamit a két zenészben. Bár eleinte nem lehetett tudni, hogy milyen név alatt érkezik közös anyaguk, végül kiderült, hogy valahogy csak lebokszolták a jogi kérdéseket Steve Riley dobossal, aki már a klasszikus felállásban is a dobszerkó mögött ült.

„Hihetetlenül szól, és ezzel nem túlzok. Nagyon sima az egész, és mindegyik dal jól kialakított. Hatalmas refrének vannak rajta, nagyon érdekes az egész, úgyhogy azt hiszem, az embereket ez ki fogja ütni. Természetesen digitálisan és CD-n is kiadjuk, de szeretnénk bakeliten is megjelentetni. Van elég anyagunk ahhoz, hogy egy dupla bakelitet is kitöltsön.”

Mindezt már Lewis mondta, akinek állításait nem sokkal követte az első új nóta, a Speed.

A dal remekül vezeti fel a 2017. október 13-án megjelenő albumot, melyen Shane Fitzgibbon dobossal, Johnny Martin basszusgitárossal és Michael Grant gitárossal együtt dolgozott a duó.

És hogy pontosan mit várhatunk a tizenöt év után érkező újabb közös anyagtól? Nos, erről Tracii Guns beszélt:

„A The Missing Peace a szó szoros értelmében egy nagylemez: egy olyan zenei gyűjtemény, melyen tizenkét éve dolgozom különböző rockzenei stílusokat felhasználva, a bluestól a klasszikus zenei hatásokig, ennek ellenére mindegyik igazán nagyot szól.”

*

Forrás: blabbermouth.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: