Két éve, hogy lezárta karrierjét minden idők egyik legsikeresebb rockbandája, a Twisted Sister, azonban az ex-frontember, Dee Snider nem ül a babérjain. Az énekes 2018-ban már negyedik szólólemezére készül, úgyhogy eszébe sem jut a visszavonulás gondolata.

Dee Snider – Új szólólemezére hangol a Twisted Sister frontembere

„Lemezszerződés nélkül mentünk a stúdióba”

2016. november 12-e fontos dátum a rockzene történelmében, ugyanis ekkor adta utolsó koncertjét a Twisted Sister. A csapat olyan dalokkal bír, mint a We’re Not Gonna Take It vagy az I Wanna Rock, amit mindenki ismer, úgyhogy visszavonulásuk érzékenyen érintette az egész színteret. A csapat tagjai közül az utóbbi időben Jay Jay French gitáros hívta fel magára leginkább a figyelmet, aki többek között kiosztotta a Rolling Stonest és a Judas Priestet is, mivel szerinte már nem kellene nekik tovább erőlködniük.

Szerencsére azért Dee Snider énekes nem megmondó emberként van már jelen a körforgásban. 2016-ban jelent meg We Are The Ones című harmadik önálló albuma, aminek már folytatása is a kanyarban van. A két évvel ezelőtti anyagot nem mellesleg így jellemezte Dee:

„Olyan, mintha egy rész Foo Fightersből, egy rész Imagine Dragonsból és egy rész 30 Seconds To Marsból állna.”

Új albumának egyik legérdekesebb jellemzője az, hogy olyan metalarcok működnek rajta közre, mint Howard Jones (ex-Killswitch Engage), Mark Morton (Lamb Of God), Alissa White-Gluz (Arch Enemy), Joel Grind és Nick Bellmore (Toxic Holocaust), valamint Charlie Bellmore (Kingdom Of Sorrow).

„Jamey Jasta hívott, hogy csináljunk egy kortárs rocklemezt. Kérdeztem, ki lenne a producer? Mire rávágta, hát én! Lemezszerződés nélkül mentünk a stúdióba, és az emberek csak elkezdtek jönni, hogy szerepeljenek a lemezen. Meghökkentem ezeknek a fiatal zenészeknek – legalább is fiatalabbak, mint én – a lelkesedésén és izgalmán, hogy Dee Sniderrel dolgozhatnak és részei lehetnek ennek a projektnek.”

„Minden hard rock- és metalrajongó számára van valami a felvételen”

A szóban forgó negyedik szólóalbum július 27-én jelenik meg a Napalm Records gondozásában, melynek producere Jamey Jasta lesz, a Hatebreed énekese. Jamey hihetetlenül izgatott a végeredmény miatt.

„Totális metalalbum lesz. Az emberek eldobják az agyukat, ha meghallják. Bár az album egésze nagyon kemény, a dalok himnikusak és a We’re Not Gonna Take It, I Wanna Rock, Burn In Hell, We Are The Ones vonalra emlékeztetnek majd.”

Az eddig hallottak alapján valóban nem finomkodik Snider mester, úgyhogy teljesen jogos az ő lelkesedése is.

„Túlságosan izgatott vagyok, hogy a heavy metal világ egyik vezető kiadója gondozza a lemezemet. Szerintem ez tökéletes otthona lesz az albumnak. Azt hiszem, minden hard rock- és metalrajongó számára van valami a felvételen. Alig várom, hogy rászabadítsam a világra!”

Hogy az albummal hol láthatjuk majd élőben a Twisted Sister legendáját, azt egyelőre nem tudni, de ha követsz minket, akkor nem maradsz le semmiről!

*

Forrás: blabbermouth.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: