Talán nem is lehet a ZZ Topnál nagyobb nevet találni a southern-ízekkel megbolondított blues-rock palettáján, ennek ellenére tettek arról a szakállas zenészek, hogy a most is gőzerővel zakatoló turnégépezet ne legyen egyhangú és unalmas. A csapat már 4 éve nem adott ki lemezt, de, mivel a legutóbbira is 9 évet kellett várni, így nem is meglepő, hogy friss dalok helyett inkább az eddig megírt szerzeményekre koncentrálnak, és érdekesebbnél érdekesebb kiadványokat szállítanak le az elkötelezett rajongóknak.

ZZ Top – Koncertlemezt adnak ki és nagy nevekkel turnéznak

Jeff Beckkel készült koncertlemez jön 2016 nyarán

A hosszú szakállról és a poros southern-érzésbe hempergetett blues-rockjáról ismert ZZ Top nem lassít. A csapat már lassan 50 éve van a szakmában, mégsem fáradnak, 2016. augusztus 12-én ráadásul újabb kiadvánnyal jelentkeznek, ami a Greatest Hits Live címet kapta. Új dalok egyelőre nincsenek hírben sem, de ez nem meglepő, mert a kiválóan sikerült 2012-es La Futurára is 9 évet kellett várni.

ZZ Top – Koncertlemezt adnak ki és nagy nevekkel turnéznak

Az utóbbi időben így inkább a különleges koncertfelvételekre és válogatásokra feküdtek rá Billy Gibbonsék (a szakáll muki gitáros pedig szólólemezére, ami 2015 novemberében jelent meg): 2014-ben adták ki a Montreux-i Jazz Fesztiválon rögzített koncertjüket, majd pedig egy bőséges és ugyanakkor vicces című válogatásanyag, a The Very Baddest Of ZZ Top fordult be a lemezboltokba.

Az aktuális újdonság pedig azért rendhagyó, mert a koncertek legjobbjait válogatták össze, ráadásul két dalban vendégeskedik a legendás Jeff Beck is, aki Eric Clapton és Jimmy Page mellett szintén a legnevesebb brit gitárosok közé tartozik.

Gregg Allmant és a Gov’t Mule-t is csatasorba állítják

Sajnos nem a legsimábban startolt a ZZ Top 2016-os koncertkörútja, mivel az indulást követően 1 hónap múlva Dusty Hill vállsérülése miatt félbe kellett szakítani. A basszusgitárosnak ilyen szempontból nincs szerencséje, mivel 2014-ben először veseköve, majd csípősérülése miatt kellett koncerteket elnapolni.

Végül azonban csak beindult a gépezet, és hamarosan már Észak-Amerikában koncerteznek olyan kiválóságokkal, mint a The Allman Brothers Bandből ismert Gregg Alman vagy éppen a Gov’t Mule zenekar, ami egyébként szintén az ABB-hez köthető, hiszen annak idején egyfajta mellékprojektként indult Warren Haynesszel és a néhai Allen Woody basszerossal.

ZZ Top – Koncertlemezt adnak ki és nagy nevekkel turnéznak

A körút eddigi szakasza pedig abszolút sikeres és népszerű, néhány héttel ezelőtt Bécsben játszott a csapat teltház előtt, de megfordultak a nívós Glastonbury fesztiválon is, aminek műsorából egy pár perces összeállítást nézhetsz meg a rendezvény hivatalos oldalán, amit IDE kattintva érsz el.


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: