A Gotthard zenészei legalábbis erre gondoltak, amikor ezt a dátumot szemelték ki az új, Silver című lemez megjelenésére, ami 2017 januárjában várható. A svájci csapat már 3. albumát készítette el Nic Maeder énekessel, aki a tragikus körülmények között elhunyt Steve Lee helyére állt be a zenekarba.

Gotthard – Szerencsét hozhat nekik a péntek 13-a

Az előd árnyékában

Sokan talán így érezhetik Nic Maeder helyzetét, hiszen nem kisebb énekes, mint Steve Lee örökségét kellett átvennie 2011-ben. Lee egy kiváló hanggal megáldott frontember volt, az egyik olyan énekes, akit bátran nevezhetnénk a hard rock hangjának.

2010-ben azonban egy tragikus balesetben életét vesztette, amikor egy kamion pótkocsija elsodort öt motort, melyek közül az egyik az énekesnek repült neki. Steve egy régi álmát szerette volna beteljesíteni azzal, hogy végigmotorozik az Egyesült Államokban egy Harley nyergében, azonban a túra szomorú véget ért.

A Gotthard pont egy kiváló mesterhármason volt túl a Lipservice, a Domino Effect és a Need to Believe-nek köszönhetően, így nem volt könnyű helyzete a 2011-ben felavatott új dalnoknak, Nic Maedernek. A csapat le is hozott két albumot a Firebirth és a Bang! személyében, de néhány jó dalt leszámítva mérsékelt sikereket értek el, így nem csoda, hogy messiásként várják a rajongók a legújabb dobást.

Gotthard – Szerencsét hozhat nekik a péntek 13-a

Ezüstbe öntötték az új albumot

2016 őszén azonban megérkezett a jó hír, hogy az utolsó finomításokat végzi a csapat legújabb albumán, aminek munkálataihoz ezúttal is a német zsenit, Charlie Bauerfeind producert kérte fel a csapat segítségként.

„Mindannyian nagyon elégedettek voltunk a Bang!’munkafolyamatával és végeredményével, így egyértelmű volt, hogy akarunk adni még egy esélyt ennek az együttműködésnek.”

A luganói Yellow House Studióban összerakott anyagról nem sokkal a felvezető nyilatkozatok után meg is érkezett az első dal, a Stay With Me.

A kissé David Coverdale-es énekstílussal nyakon locsolt számmal megalapozták a Silver névre keresztelt anyagot, amit nagyon ünnepélyesen vezetett fel a svájci hard rock gárda:

„Van okunk az ünneplésre! A 25 év Gotthard azt jelenti, hogy magunk mögött hagytuk a papír-, a bőr-, a fa-, a kristály- és a porcelánlakodalmat is, így rendesen tudunk inni az ezüstlakodalomra. A negyedévszázados zenekar története egy tisztességes évforduló, amit ezüstbe is öntöttünk.”

Gotthard – Szerencsét hozhat nekik a péntek 13-a

A svájci csapat a PIAS Recordings segítségével hozza ki új anyagát 2017. január 13-án, ami ráadásul péntekre esik, így a rajongóknak és a bandának ez biztos, hogy szerencsés nap lesz, hallva az eddigi ízelítőket.

Ha pedig rongyosra hallgattad a lemezt, akkor pár héttel később, március 6-án már a bécsi Gasometerben is a srácokkal együtt tombolhatsz legújabb slágereikre, természetesen a régi klasszikusok kíséretében.

*

Forrás: http://www.blabbermouth.net/news/video-premiere-gotthard-stay-with-me/, http://www.blabbermouth.net/news/gotthard-to-release-silver-album-in-january/

Te is ott lennél a márciusi koncerten a Gasometerben? Szervezzünk utat?
Add meg adataid, és ha elegen leszünk, indítjuk is a bulijáratot!


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: