Bár túl van a The Last Hero című friss lemezéhez kapcsolódó turné első körén a Mark Tremonti és Myles Kennedy nevével fémjelzett banda, a srácok mégis ismét úton vannak, hogy minél több emberrel megismertethessék legújabb dalaikat. A nagy fordulatszámú pörgés ellenére más egyéb projektek is futnak a háttérben, úgyhogy ha kicsit megpihen az Alter Bridge, akkor sem maradunk hoppon.

Alter Bridge – Tovább pörög a gépezet

Mindent beleadnak 2017-ben is

„Az emberek meghallják az őszinteséget abban, amit csinálunk. Szívvel-lélekkel írjuk a dalokat és mindent beleadunk. Olyan zenét írunk, amit élvezünk, és ha így teszel, akkor nem próbálsz meg trükközni. Az emberek pedig kapcsolódnak ehhez az őszinteséghez.”

Ez egy olyan megközelítés, amit az orlandói srácok a 2016 októberében kiadott The Last Hero című lemezükön is hűen követtek, mindennek pedig az eredménye is megvolt, ugyanis a lemez nagy sikert aratott: az Államokban a Top 10-be, míg az Egyesült Királyságban a Top 5-be szaladt be az új album.

Nem is meglepő, hiszen olyan nagyszerű dalokat hordoz a lemez, mint a Show Me A Leader vagy a My Champion, melyek csont nélkül kerültek be a csapat repertoárjába, sőt, minden bizonnyal ki sem lehet majd onnan robbantani őket.

Tremontiék egy nagyszabású európai turnén harangozták be először az albumot, ahova a Gojira és a Volbeat is elkísérte őket, Bécsben azonban csak a Like A Storm jött velük, bár azért ők sem akárkik (annak ellenére, hogy nem sokan ismerik őket). Érdemes meghallgatni egyik legújabb dalukat, amit csak úgy a semmiből pattintottak elő Chris Brooksék.

A történetnek pedig itt nincs vége, hiszen 2017 forgalmas lesz az Alter Bridge számára, hiszen jelenleg is Észak-Amerikában portyáznak, majd benéznek Ausztráliába, nyáron pedig Európában fesztiváloznak, többek között a magyarok körében is igen kedvelt Nova Rockon, 2017. június 15-én.

Ha lemeradtál őszi bulijukról, esetleg csak azt akarod tesztelni, hogyan nyomják a forróságban a legnagyobb slágereiket, akkor ne hagyd ki a koncertet!

Myles Kennedy mindenre gondol

Ezen kívül viszont a csendesebb napokra is készülnek a tagok, elsősorban Myles Kennedy, aki már második szólólemezén dolgozik a háttérben. Mindez azért furcsa, mivel évek óta dédelgetett első szólóanyaga sem jelent még meg.

Az első szólólemez valami olyan dolog, amit évekkel ezelőtt kezdtem el, azonban nem volt időm befejezni. Tavaly azonban elkészült keveréssel és mindennel együtt, úgyhogy elkezdtem írni egy másikat.”

Alter Bridge – Tovább pörög a gépezet

Az új eresztés azonban még csendesebb lesz mint elődje, ugyanis a sokak számára igen kedvelt énekes-dalszerző más megközelítéssel fogott neki a munkának. A dalnok zeneileg a következőképpen festette le az albumot:

„Ezek a dalok nem olyan rifforientáltak, mint az Alter Bridge szerzeményei. Az énekes-dalszerző vonalat szeretném megközelíteni, mivel néhány kedvenc albumomon is csak egy srác és egy gitár hallható, mint például Robert Johnson és Chris Whitley lemezei. Valami ehhez hasonlót szeretnék kipróbálni. Az első albumon több réteg volt a gitár mellett, azonban ezen az új dolgon a legjobbat próbálom nyújtani, hogy minél jobban csupasz, organikus és nyers maradjon.”

És hogy melyik jelenik meg előbb? Azt egyelőre az alkotó sem tudja, de mivel jelenleg az Alter Bridge dalait énekli és gitározza estéről estére, így valószínűleg nem ezen jár az agya Myles-nak.

*

Forrás: teamrock.com, teamrock.com

Ha nem akarsz lemaradni a srácok Nova Rockos fellépéséről, akkor tarts velünk a fesztiválra! Részletekért kattints IDE! Már foglalni is tudsz!


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: