2017-ben is folytatódik az Iron Maiden nagyszabású The Book Of Souls turnéja, melyet első körben több mint másfélmillió rajongó tekinthetett meg. Bruce Dickinsonék ezúttal sem adják alább a színvonalat, és továbbra is lehengerlő műsorral és látvánnyal kápráztatják el a Maiden híveket a világ számos pontján.

Iron Maiden – Nincs megállás 2017-ben sem

Elképesztően sikeres az eddigi turné

72 megállót számlált a legendás brit heavy metal banda The Book Of Souls című lemezéhez kapcsolódó turné első köre. A koncertsorozat Magyarországot is érintette 2016 nyarán, ugyanis Dickinsonék a VOLT fesztiválon léptek fel rengeteg ember előtt. Persze minden egyes Maiden-koncert bővelkedett lelkes rajongókban, így az első felvonást az adatok szerint több mint másfélmillió ember láthatta. Az első turnust lezáró bulira a Wacken fesztiválon került sor, mintegy 80 ezer ember előtt.

A banda tagjai közül egyedül Steve Harris nem tudott nyugton ülni a babérjain, hiszen amint vége lett a Maiden turnéjának, ő belevetette magát egy British Lion-körútba.

„Egy nagyon erős csomagunk van, mely nem csak a British Lion-album köré épül. A zenekar nagyon izgatott, és alig várjuk, hogy útra keljünk, továbbá szeretnénk felvételeket is készíteni a turnén, melyeket hozzáadnánk az eddigiekhez, egy közelgő koncertlemezhez.”

A British Lion ugyebár Harris szólózenekara, és eddig egy albummal rendelkeznek, ami 2012-ben jelent meg. A portyázás során Magyarországra is eljutott a banda, és egy energikus show-val kedveskedtek a hazai rajongóknak, mely nem csak a csapat egyetlen albumáról merített, hanem kiadatlan dalok és feldolgozások is bekerültek a programba.

Iron Maiden – Nincs megállás 2017-ben sem

Ezután már csak a szokásos Eddie-karácsony maradt, illetve a banda belengette a rajongóknak a 2017-es dátumokat, mely Európában elsősorban Nagy-Britanniára fókuszál, de természetesen nyáron Észak-Amerikát sem kímélik a veterán rockerek.

Nincs megállás, még egy új album is benne van a pakliban

A turné tehát nem áll le, így további 45 koncertet irányoztak elő a britek, mely Európában 2017. április 22-én indult útnak Antwerpenben, ahol csak minimálisan variált műsorral, de hasonlóan látványos körítéssel csendült fel a banda műsora. Júniustól Észak-Amerikát ostromolja az Iron Maiden, ahol nem más, mint a Ghost lesz Dickinsonék előzenekara.

Iron Maiden – Nincs megállás 2017-ben sem

„Természetesen a teljes produkciót magunkkal visszük, beleértve az összes Eddie-t és a Maja tematikájú színpadot. Nagyszerű reakciókat kaptunk ezzel a látvánnyal kapcsolatban, a rajongók valóban imádják.”

Amerikába minden bizonnyal az Ed Force One, vagyis a banda Boeing 747-400-as gépe viszi majd a zenekart, Nagy-Britanniában azonban a The Bus Of Souls utaztatja őket, amibe alább be is tekinthettek.

És hogy a jövőről is essen egy kis szó, nemrég Steve Harris úgy nyilatkozott a The Sunnak, hogy egy lemeznyi anyag mindenképpen bennük van:

„Mindenki vigyáz magára, most még jobban, mint régebben. Szóval, ki tudja… Amíg Nicko hozza a formáját, megyünk tovább. Biztos vagyok abban, hogy legalább még egy album van bennünk.”

*

Forrás: teamrock.net, bravewords.com, ironmaiden.com

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: