2018 január végén nyitotta meg kapuit Nicko McBrain Drum One nevű dobos boltja Manchesterben. A legnevesebb ütőhangszer-márkákkal telepakolt üzlet hiánypótló olyan szempontból, hogy náluk található meg a legtöbb Sonor termék az országban, illetve náluk van az Egyesült Királyság legnagyobb Paiste bemutatóterme, ahol bármit ki lehet próbálni. Hogy miért is izgalmas ez a hír nálunk, kétezer kilométerrel arrébb? Olvass tovább!

Iron Maiden – Megnyitotta saját dobos boltját Nicko McBrain

Hallgasd meg, mit vásárolsz!

Bár nyilván személyesen adja a legtöbb élményt a bolt, hiszen egy káprázatos bemutatóteremmel rendelkezik, ahol egy egész csapat profi dobőrült lesi a vásárlók minden kívánságát, szerencsére az online üzlet is remekül működik, így a Drum One dobok akár innen, Magyarországról is elérhetőek.

Az online üzletet emellett az teszi igazán különlegessé, hogy több termékhez külön hangmintát is töltöttek fel, hogy le tudd csekkolni, mit kapsz pontosan. A cintányérokhoz például kivétel nélkül tartozik egy-egy hangfájl, ami más webshopoknál egyáltalán nem megszokott. Felejtsd el a Youtube videók nézegetését és hasonlítgatását és vásárold meg azt, amire tényleg szükséged van! Ez a felvétel például egy Paiste 14″ Signature Full Crash Cymbal hangja:

 

A shopban egyébként Nicko ikonikus dobszerkóját, a Sonor Phonic Plus Hi-Tech kitet is meg lehet venni, amit az Iron Maiden „Somewhere On Tour” nevű világkörüli turnéjának mind a 152 állomásán használt 1985-ben és 1986-ban, illetve, amelyen feljátszotta a Seventh Son of a Seventh Son című albumot.

Csak, hogy még menőbb legyen a bolt, saját merchandise termékeket is forgalmaznak – pólókat, sapkákat és pulóvereket.

Iron Maiden – Megnyitotta saját dobos boltját Nicko McBrain

Drum Centre-ből Drum One?

Hogyan kezdődött? A bolt már 1983 óta létezik, csak akkor még Rob Pearson tulajdonlása alatt Manchester Drum Centre néven futott, és 2018. január 25-én váltottak a Drum One névre, amikor mindennel elkészültek. A nyitást a 2018-as NAMM [National Association of Music Merchants – a szerk.] shown jelentették be Anaheimben, Californiában. Nicko a Premier Drums korábbi menedzserével, Craig Buckleyvel közösen indította a projektet, de a Drum Centre korábbi menedzsere, Sam McGoran is a csapatban maradt, csak ezúttal értékesítési felelősként és részvényesként.

„Hihetetlenül izgatott vagyok, hogy a részese lehetek ennek a fantasztikus kalandnak. Ez egy kiszakadás a hétköznapi munkámból, azonban már készen állok rá, hogy ez váljon azzá. Nagyon hálás vagyok Craignek és Samnek, hogy megadták nekem a lehetőséget, hogy részt vegyek a dobos világ kiskereskedelmi kiszolgálásában. Alig várom azt az elkötelezettséget, elhivatottságot és tapasztalatot, amit a Nicko McBrain Drum One nyújt majd” – mesélte izgatottan Nicko.

Iron Maiden – Megnyitotta saját dobos boltját Nicko McBrain

Craig Buckley a NAMM bejelentés előtt így fogalmazott a projektről és a Nickoval való közös munkáról:

„Hatalmas öröm újra Nickoval dolgozni. Korábban dolgoztunk már együtt és nagyon élveztem. Amikor először felajánlották nekem ezt a lehetőséget a nyáron, megemlítettem Nickonak és ő azonnal a részese akart lenni, és azóta is dolgozunk az újraalakításon, az újrabrandingelésen és a közösségi média felületeken, hogy minden kész legyen a NAMM-on való bejelentésre. Úgy éreztük, fontos, hogy minimálisra csökkentsük a zavart, amit ez a változás okoz, tehát úgy döntöttünk, hogy szimplán Drum Centre-ként üzemelünk addig, amíg készen nem vagyunk a brandinggel és az üzlettel úgy, ahogy azt elképzeltük. Az a támogatás, amit a gyártóktól és a terjesztőktől kaptunk az átvétel óta, egyszerűen fantasztikus és szeretném mindannyiuknak megköszönni az elköteleződést Nicko, Sam és a saját nevemben is.”

A világ legjobb dobosai egy helyen

A bolt egyébként színhelye lesz különböző dobos bemutatóknak és szemináriumoknak, ezen kívül gyártókat is meg fognak hívni, hogy mutassák be a termékeiket. A világ legjobb dobosaival lehet majd találkozni ezeken a rendezvényeken. A Facebook oldalukon folyamatosan közlik az események dátumait, de azoknak sem kell szomorkodniuk, akik nem tudnak ezeken részt venni: nemsokára egy VIP Klub is indul, ahol csak a tagok számára tesznek közzé tartalmakat.

Iron Maiden – Megnyitotta saját dobos boltját Nicko McBrain

Ami még különlegesebbé teszi a boltot, hogy Nickoék tulajdonképpen egy közösségi csomópontot szeretnének létrehozni a dobosoknak, akik szívesen lógnak a boltban akkor is, ha éppen nem vásárolnak semmit. Ennek elősegítésére szervezik folyamatosan a programokat, amelyekkel arra buzdítják a helyi zenészeket, hogy töltsenek minél több időt a Drum One-ban.

Craig így adta át az üzlet küldetését:

„A Drum One egy élmény lesz és azt szeretnénk, ha annyi dobos venne részt benne, ahány csak tud!”

Hallgasd meg Nickót élőben! Tarts velünk te is az Iron Maiden koncertre a VOLT Fesztiválra!

Forrás: blabbermouth.net, drumone.co.uk


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: