Végy több évtized rockzenei tapasztalatot, 200 millió eladott lemezt és egy harmad színészetet, majd spékeld meg mértéktelen ivási hajlammal, jól keverd meg és add össze – ez a Hollywood Vampires 3 alapító tagja: Alice Cooper, az Aerosmith-ből jól ismert Joe Perry és Johnny Depp. A szupergroup 2 év után ismét turnézik, és egy-egy állomásuk nem is lesz tőlünk olyan messze!

Közelítenek a Vámpírok!

Az instant siker receptje

Az amerikai szupersztárok alkotta Hollywood Vampires 2015-ben, tehát még csak 3 éve indult világmegváltó útjára, de lássuk be: abban a minutumban, ahogy a gondolat megfogant Alice Cooperék fejében, máris sikerre volt ítélve. A csapat olyan rocksztárok emlékére alakult, mint John Lennon és Ringo Starr [The Beatles], Jim Morrison [The Doors], Keith Moon [The Who] vagy Micky Dolenz [The Monkees], akikkel a ’70-es években Cooperék rendszeresen együtt mulattak a Rainbow Bar & Grill nevű helyen. A társaság Hollywood Vampiresnek hívta magát, innen ered a zenekar neve, amelynek nem titkolt célja, hogy ezt az életérzését felélessze – csak ez esetben az ivászatot hanyagolva.

Közelítenek a Vámpírok!

Még több szupersztár?!

A Vámpírok egyből az indulás után kidobták az első lemezüket, amit hanyag eleganciával csak Hollywood Vampiresnek neveztek el, és többek között olyan vendégelőadók szerepeltek rajta mint Paul McCartney [The Beatles], Dave Grohl [Foo Fighters], Joe Walsh [Eagles és még sok más] és Depphez hasonlóan szintén a filmes világból ismert Christopher Lee.

A zenekar a hollywoodi Roxy Theatre-ben debütált élőben, két egymást követő napon, ahol a basszusgitárosi posztot Duff McKagan [Guns N’ Roses] töltötte be, a dobokat Matt Sorum [Guns N’ Roses] püfölte, a két gitáros pedig Tommy Henriksen [Alice Cooper] és Bruce Witkin voltak; utóbbi a billenytűkért is felelt.

És ők csak az állandó tagjai voltak az estének, szót sem ejtettünk még a vendégként érkező zenészekről: Tom Morello [Rage Against The Machine, Audioslave, Prophets of Rage], Geezer Butler [Black Sabbath, Ozzy Osbourne, Heaven and Hell], Kesha, Perry Farrel [Jane’s Addiction], Zak Starkey [Ringo Starr fia és a The Who nem hivatalos tagja 1994 óta], illetve a második napon Marilyn Manson is tiszteletét tette a bulin. Könnyen beláthatjuk, hogy képtelenség, hogy ez a zenekar ne keltse fel a rockrajongók érdeklődését. Lehet, hogy ezzel végre eljött Johnny Depp ideje és beteljesül a hőn áhított vágya, hogy világhírű rocksztár legyen?

Prágai koncert Ozzyval

2016 óta most jelentett be először turnét a banda, így május 28-tól július közepéig lenyomnak egy 20 állomásos Európa túrát. Sajnos Magyarországra nem jönnek, de június 13-án Prágában nem más, mint maga a Sötétség Hercege, Ozzy Osbourne vendégeiként játszanak majd, ezen kívül velük tart még a Korn énekese, Jonathan Davis is.

Az eseményre mi is szervezünk utat! Ha szeretnéd élőben együtt látni a sztárokat, akkor semmiképpen se hagyd ki, mert nagyon úgy néz ki, hogy ez lesz az utolsó esélyed rá! Ozzy ugyanis a No More Tours 2 névre keresztelt körútjával lezárja az elmúlt 50 évet, elbúcsúzik rajongóitól és felhagy a világkörüli turnékkal – most már tényleg.

Forrás: forbes.com, ozzy.com, wikipedia.org, facebook.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: