Befejeződött az ausztrál legenda észak-amerikai turnéja, melyen Axl Rose énekelt csakúgy, mint a tavaszi európai stadionturnén a hallásproblémával küzdő Brian Johnson helyett. A bandából ugyanakkor nemrég még egy alapember távozott, méghozzá Cliff Williams, aki 1977 óta szolgálta a csapatot, így ezek után jogosan merül fel a kérdés, hogy vajon van-e jövője az AC/DC-nek?

AC/DC – Lesz-e folytatás?

Alapemberek távoztak

Nehéz időket él meg manapság az AC/DC, ugyanis az ausztrál banda karrierje kétség kívül keresztúthoz érkezett.

A 2014-es Rock Or Bust lemez tájékán bomlott meg elsőként a csapategység, ugyanis kiderült, hogy Malcolm Young demenciában szenved, ami miatt visszavonult, helyére unokaöccse, Stevie került, aki korábban is kisegítette a csapatot.

Ugyanebben az évben érkezett a második csapás, mivel Phil Rudd balhés ügyei miatt esett ki, de őt szintén egy régi ismerőssel, Chris Slade-del pótoltak Angus-ék.

Mindezzel úgy tűnt, hogy megoldódott a probléma, mivel szokás szerint sikert sikerre halmoztak az új lemez turnéjával az ausztrálok, azonban 2016. márciusában robbant a bomba: Brian Johnsonnak hallásproblémái vannak, ami miatt elhalasztották hátralevő észak-amerikai koncertjeiket, áprilisban pedig Brian bejelentette, hogy ennek hatására elhagyja az AC/DC-t.

„Nem tudom elképzelni, hogy enélkül kell folytatnom, de nincs más választásom, egy dolog viszont biztos: ha személyesen nem is, de lélekben minden egyes AC/DC koncerten ott leszek.”

AC/DC – Lesz-e folytatás?

Axl Rose segítette ki őket, majd Cliff is távozott

Meglepetésként azonban nem akárkit szerződtetek le Johnson helyettesítésére Angus-ék, hiszen az utóbbi időben pazar formában éneklő Axl Rose került a mikrofonok mögé.

A Guns N’ Roses frontembere az AC/DC-vel lenyomott pár koncert apropójából adott interjúkban többször is elmondta, hogy remekül kijön Angusszal, és rajta nem múlik a folytatás, szívesen énekelne tovább az ausztrál gárda élén, állítólag már a jövőről is diskuráltak az örökmozgó gitárossal:

„Összegyűlt egy rakásnyi ötletem, amikből eljátszottam néhányat Slash-nek és Duffnak, akiknek tetszett. Angusszal pedig szintén beszéltünk a közös munkáról.”

AC/DC – Lesz-e folytatás?

Ez még rendben is lenne, azonban a folytatás ellen szól az, hogy Cliff Williams a csapat jelenlegi utolsó lekötött bulija után szögre akasztotta hangszerét és visszavonult.

„Amikor például Bon meghalt, akkor is változtak a dolgok, de most nem ezért döntöttem így. Boldog vagyok, most már eljött a család ideje, úgyhogy le kell nyugodni és ezt az életet abbahagyni. Nem is kaphattam volna többet, mint ezzel a bandával együtt zenélni.”

AC/DC – Lesz-e folytatás?

Angus mellett Cliff volt az egyetlen olyan tag a jelenlegi felállásban, aki régóta (1977) szolgálta a csapatot, így érthető, hogy miért nem biztos a jövővel kapcsolatban a zenekar egyik fő mozgatórugója.

Pár hete a következőket mondta a folytatásról:

„Jelenleg nem tudom mi lesz, ha a turnét befejezzük. Ki tudja, hogy érzek, utána.  Amikor leszerződsz, azt mondod, ezt meg azt meg fogom csinálni. A végén pedig jó mondani, hogy megcsináltam mindent, amire azt mondtam.”Az AC/DC tehát most megpihen a hosszúra nyúlt, és a sikerek mellett rengeteg személyes tragédiával tarkított turnéja után. A kérdés az, hogy csak időszakosan vagy örökre…


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: