Nem titok, hogy a Lzzy Hale nevével fémjelzett Halestorm már régóta dolgozik új albumán, a 2015-ös Into The Wild Life folytatásán. A csapat nagyon fogadkozik, hogy az új anyag – mely 2018 közepére várható – egyáltalán nem simul bele a csapat diszkográfiájába, sőt alibi lemez sem lesz, ugyanis ezúttal keményebbre szabták a dalokat, hogy mindenkinek leessen az álla.

Halestorm – Súlyosra veszik a figurát

„Ez mindenképpen egy előrelépés számunkra”

Lassan már három éve, hogy megjelent a Halestorm harmadik lemeze, az Into The Wild Life, mellyel Lzzy Hale-ék legyártották eddigi legsikeresebb albumukat. A lemez a csapat hazájában nagyon sikeres volt, de Európában és a világ többi pontján is remek visszajelzéseket kapott a zenekar.

Nem csoda, hogy a Halestorm majdnem három évet töltött azzal, hogy megturnéztassa az albumot, azonban a rajongóknak már jó ideje nem kell attól tartania, hogy sokáig tart a böjt, ugyanis köztudott, hogy Lzzy-ék dolgoznak az új dalcsokron. A friss eresztés ráadásul különleges lesz, hiszen ezúttal mindenki kivette a részét a dalszerzésben.

„Ez mindenképpen egy előrelépés számunkra. Azt hiszem, valóban látni fogjátok, hogy mi érkezik a Halestorm négy sarkából, hogy mit teszünk le külön-külön az asztalra, és hogy mennyire fontos mind a négy pillér ebben a bandában. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy valami újat alkottunk, és csak remélni tudjuk, hogy mindenkinek tetszeni fog. Ettől függetlenül mi nagyon fel vagyunk tüzelve.”

Bécsbe is benéznek az új lemezzel

A lemezt a nashville-i Dark Horse Recording stúdióban faragja a gárda Nick Raskulinecz producerrel, aki olyan ikonokkal dolgozott már együtt, mint a Rush, a Korn, a Deftones, a Ghost vagy az Alice In Chains, de a Halestorm sem ismeretlen terep számára, hiszen a 2017-ben kiadott ReAniMate 3.0: The CoVeRs eP című feldolgozásanyagon is ő dolgozott a csapattal.

Ami a zenei irányt illeti, mindenképpen meglepné a banda a rajongókat, hiszen súlyosra vették a figurát.

„Ez a legsúlyosabb dolog, amit eddig készítettünk. Egyszerűen csak nem szeretünk ugyanabban a sávban maradni, ugyanis a rockzenében egy albumkör jelenleg úgy néz ki, hogy három évet töltesz egy albumciklusban, a végére pedig egy teljesen más ember vagy, mint amikor elkezdted. Szóval nagyon nehéz visszalépni, ezért mi inkább előre haladunk”

Lzzy szerint azonban a súlyos zenei alap nem politikai vagy egyéb világmegváltó témának ágyaz meg.

„Nem vagyok egy nagy politikai író. Arról írok, amit érzek, és amiért személyesen kiállok. Nem azért vagyok itt, hogy újra feltaláljam a kereket, vagy hogy megváltsam a világot.”

A banda egyelőre még rejtegeti a 2018 nyarán érkező album címét, de egy dalt, a Black Vulturest korábban már ellőttek a turnén, szóval lehet némi fogalmunk arról, mit várhatunk az új lemeztől.

A várakozás tehát egyre feszültebb, azonban a kínok enyhítésére egy európai turnét már bejelentett a csapat, aminek ráadásul október 18-án a bécsi Simm Cityben is lesz állomása. Nem kérdés, hogy megyünk-e, úgyhogy ha te is csatlakoznál, akkor kattints IDE!

*

Forrás: loudersound.com, blabbermouth.net, billboard.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: