Valószínűleg senkinek sem kell bemutatni a Europe-ot, akiknek kétség kívül legismertebb dala, a The Final Countdown. A glam metal aranykorában berobbant svéd gárdába azonban jóval több tehetség szorult, mintsem hogy erre az egy dalra alapozva működjön, hiszen régóta szakítottak már azzal a vonallal, és mostanság olyan albumokat raknak le az asztalra, mint az eddigi legutolsó lemezük, a War Of Kings. Jó hír a rajongóknak, hogy a banda zenei kalandozása tovább folytatódik, és 2017-ben új albummal örvendeztetik meg híveiket.

Europe – 2017 őszén szállítják le az új albumukat

Először ünnepelnek egy kicsit

2016-ban lett 30 éves a Europe legsikeresebb lemeze, a The Final Countdown, mely olyan slágereket jegyez, mint a címadó, a Carrie vagy a Rock The Night. A banda a jeles évforduló alkalmából egy rövid európai turnét is lezavart, ahol teljes egészében színpadra állították az ünnepelt lemezt, sőt legfrissebb alkotásukat, a War Of Kings albumot is.

„Ez az évforduló különleges számunkra, szóval meg akarjuk adni a rajongóinknak, amit kérnek egy ideje. Büszkék és izgatottak vagyunk, hogy a teljes albumot eljátszhatjuk az elejétől a végéig, mivel ez a harmadik lemez tette lehetővé számunkra, hogy valóra váltsuk álmainkat, és egy világszerte turnézó bandává váljunk.”

A turnét ráadásul nem hagyják feledésbe merülni Joey Tempesték, mivel a 2016. november 12-ei londoni koncertet megörökítették az utókornak, és hogy minden évre jusson valami nyalánkság a fanoknak, 2017. július 21-ei időzítéssel, DVD-n, Blu-rayen és CD-n is áruba bocsátják azt The Final Countdown 30th Anniversary Show – Live At The Roundhouse címmel.

„Micsoda fantasztikus este! Minden képzeletünket felülmúlta a teljes Final Countdown felidézése a színpadon. Mindennek tetejébe ugyanezen a koncerten a War Of Kings lemezt is eljátszhattuk olyan elképesztő közönség előtt, akik ezt a bulit a karrierünk egyik legemlékezetesebb eseményévé tette.”

Az Abbey Roadon vették fel az új albumot

Az ünneplés közben azonban nem feledkeztek meg a svéd zenészek a jelenkorról sem, és összeállították a 2015-ös War Of Kings folytatását. A csapat 11. stúdiólemeze ugyanakkor ismét más irányba mozdul majd, mivel Joey Tempest egy korábban készült interjúban azt mondta, hogy a soul és a blues is szerepet játszhat az anyagon.

Már a legutóbbi eresztés sem volt semmi a csapattól, hiszen ha régi sikereiket ugyan nem tudták megismételni (nem is lehet manapság már az aranykorral versenyezni), de nagy visszhangot kapott a sajtóban az új vonal, ami hihetetlenül jól áll a gárdának. Ezt azzal próbálták megfejelni a fentebb említett fúzió mellett, hogy számukra szokatlan terepen, a londoni Abbey Road stúdióba vonultak összekalapálni a friss anyagot.

Europe – 2017 őszén szállítják le az új albumukat

A legendás zenészek melódiái által megrezgetett falak pedig valami egészen nagyszerű dolgot eredményeztek a Tempesték szerint, mivel a Dave Cobb producerrel véghezvitt felvételek után így nyilatkoztak:

„Az új anyag sokkal izgalmasabb, mint ahogy azt vártuk. Fantasztikus a vibrálás a stúdióban, a személyzet és a lehetőségek minden várakozást felülmúlnak. Természetesen nem tudtunk ellenállni, hogy kihasználjuk a régi berendezések adta csodálatos technikai lehetőségeket. A producerünk, Dave Cobb kezei alatt szárnyalnak a dalaink, amiket Eddie Spear hangmérnök tett még gyönyörűbbé. Az album október folyamán jelenik meg, és előzetesen egy-két dalt hallhattok majd.”

Tehát az új album már a kanyarban, így mondanunk sem kell, tűkön ülve várjuk, hogy ezúttal mit sütöttek ki a svéd dallamcsászárok.

*

Forrás: blabbermouth.net, blabbermouth.net

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: