Az utóbbi időben eléggé eltűnt Jon Bon Jovi, legalábbis ami a lemezeket illeti. A 2013-as What About Now óta csak turnék, fájdalmas szakítások és kiadatlan dalok kapcsán hallhattunk az amerikai énekes csapatáról, ám, ha lehet hinni a híreknek, akkor idén jön az új album, ami felkavarhatja az állóvizet!

Bon Jovi – Vihar előtti csend a dallamos rockzene legnagyobb ásza körülSambora nélkül az úton

Kétség kívül az utóbbi idők egyik legnagyobb port kavart sztorija Richie Sambora kilépése volt a csapatból. A gitáros még 2013-ban hagyta ott szó nélkül Bon Jovit Kanadában, akit Phil X segített ki a további koncerteken. Bár folyamatosan keringtek mindenféle hamis infók a neten kilépésével kapcsolatban, több mint egy év múlva elárulta Richie, hogy miért döntött a közös munka befejezése mellett:

„Éppen befejeztük a turnénkat, kiléptem az állandó körforgásból és élveztem a lányommal eltöltött időt. Láttam magam előtt egy újfajta célokkal teletűzdelt évet, amiben a saját zenémet szerettem volna játszani, és pár bulit akartam adni a bandámmal. Meg is mondtam, hogy egy kis szünetet szeretnék, de ezt nem fogadták el, mert a Bon Jovi gépezetnek mennie kellett tovább. Választhattam: csatlakozom vagy lelépek. Ez pedig kemény dolog, amikor 30 éven keresztül közösen osztoztok az örömön és a bánaton.”

Bon Jovi – Vihar előtti csend a dallamos rockzene legnagyobb ásza körülJon a következőképpen kommentálta régi cimborájának lelépését:

„Richie kilépett és elment. Nem haragszom rá, egy bandának a kötelékében lenni nem egy életfogytig tartó büntetés.”

A két zenész között azóta rendeződött a viszony, Sambora pedig még lát esélyt a visszatérésre, jelenleg azonban saját szólóanyagán dolgozik a gyönyörű szőke gitáros hölggyel, Orianthival.

Korábban sosem hallott dalok kerültek elő

Az énekes a történtek ellenére nem hagyta magára a rajongókat, mivel tavaly nyáron Burning Bridges címmel egy kiadatlan dalokból álló albummal örvendeztette meg őket. Ez a kiadvány volt egyébként a Sambora-korszak első lemeze, ettől függetlenül a gitáros játéka ugyanúgy hallható volt a számokban, mivel a korábbi albumokról lemaradt anyagokat gyűjtötte egy csokorba Bon Jovi.

Bon Jovi – Vihar előtti csend a dallamos rockzene legnagyobb ásza körülA legjobb hír viszont az, hogy készül egy új lemez is, aminek inspiráció forrásáról így vélekedett Jon Bon Jovi:

„Egyszerűen csak olvasom az újságokat, ez megadja a löketet ahhoz, hogy írj valamit. Kicsit még ugyan korai, de már van körülbelül egy tucat új dalom.”

Egyelőre nem tiszta, hogy tényleg a zenekar új albuma készül, vagy csak az énekes szólólemeze, mivel egyelőre semmi pontosat nem tudni a munkálatok hátteréről. A rajongók persze mindegyik változatnak örülnének, bár az utóbbi kisebb szenzációval érne fel, mert legutóbb 1997-ben jelentkezett szólóanyaggal Jon Bon Jovi. A jelenleg is készülő lemez viszont minden bizonnyal nagy dobás lesz, a tavaly őszi egzotikus helyeken (Makaó, Jakarta, Szingapúr, Abu Dhabi) adott koncertek óta ugyanis teljes a csend a dallamos rock legnagyobb ásza körül.


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: