El tudsz képzelni egy olyan világot, amiben a The Beatles soha nem létezett? Ed Sheeran ismét felbukkan a filmvásznon, ezúttal egy olyan mozi egyik szereplőjeként, amelyben a főszereplő rájön, ő az egyetlen ember, aki emlékszik az ikonikus angol beat csapat zenéjére. Ha ez nem lenne elég, még egy saját dokumentumfilmje is megjelenik a brit popsztárnak. Na meg folyamatosan turnézik.

Ed Sheeran – „Amihez hozzáér, arannyá válik”

All You Need Is Ed

Valószínűleg nem gondolkozott sokat a The Beatles mozi forgatókönyvírója, Richard Curtis azon, melyik hírességet is hívja szerepelni a filmjébe, Ed Sheeran annyira adta magát. A 27 éves popsztárnak nem ez az első filmszereplése; cameózott már a Trónok Harca, az Otthonunk és A halál kardja című sorozatokban és a Bridget Jones legutóbbi részébe is beugrott. A The Beatles-filmben most amellett, hogy szerepel, a színfalak mögött és a filmzene megírásában is segédkezni fog.

Az Igazából szerelem és a Sztárom a párom írójaként is ismert Curtis mellett a Trainspotting rendezőjeként ismert Danny Boyle dolgozik majd a zenés vígjátékon, melynek lazán csak az All You Need Is Love címet adták. A film a Working Title keze alatt jelenik meg.

Egy a stúdióhoz közel álló forrás szerint:

„Minden, amihez Ed hozzáér, arannyá válik. Ő a legnagyobb slágergyártó a bolygón. Ha bárki csinálni tud egy filmet a Beatles dalokról, de még zeneileg jobban, az ő.”

Ed Sheeran – „Amihez hozzáér, arannyá válik”

Sheeranről tudjuk, hogy hatalmas The Beatles rajongó; egyszer még az In My Life akusztikus feldolgozását is eljátszotta a zenekartól maga Paul McCartney és Ringo Starr előtt. A fellépés után McCartney egy aláírt gitárt küldött Sheerannek, ezzel a szöveggel:

„Ednek, aki zseniális.”

Songwriter

Ha ez önmagában nem lenne elég, az énekes-dalszerző saját dokumentumfilmmel is jelentkezik;  2018 áprilisában debütált a New York-i Tribeca Filmfesztiválon Sheeran dokumentumfilmje, amit az énekes unokatestvére, Murray Cummings rendezett.

A Songwriter névre keresztelt film Sheeran szupersztárrá válásáról szól. Cummings, aki az énekes karrierjének kezdetén turnévideósként tevékenykedett, azt mondta, Ed „földön járó” személyiségét szeretné bemutatni a filmmel.

„Csak meg akartam mutatni az Edet, akit én minden nap látok” – mondta a TIME-nak. – „Alulöltözött, lazulós, egy csomó dalt ír, lóg a haverjaival – akik szerencsére mind nagyon jó dalszerzők.”

Ed Sheeran – „Amihez hozzáér, arannyá válik”

A filmben nem lesznek sem interjúk, sem narráció.

„Azt akartam, hogy a közönség azt érezze, hogy körülötte történnek a dolgok” – mondta Cummings.

A film jogai az Apple-nél landoltak és hamarosan a mozikban és minden Apple platformon elérhető lesz.

Sheeran koncert Bécsben!

És hogy mi a helyzet a koncertek terén? Az énekes jelenleg is turnézik; egy pár hónapos kihagyás után 2018 márciusától először Ausztráliában tett egy körutat, majd áttért Új-Zélandra. Egy rövid Fülöp-szigeteki és Japán kitérő után Írországot és Nagy-Britanniát is bevette; utóbbi helyen egészen június 24-ig koncertezik, ezután pedig még számos európai várost meglátogat, mielőtt átrepülne a tengerentúlra. Magyarországra sajnos nem jön, Bécsbe viszont igen, augusztus 7-én és 8-án. Megvan már a jegyed, de még nem tudod, hogyan jutsz oda (meg vissza)? Tarts velünk, ide is szerveztünk koncertutazást!

Ed Sheeran – „Amihez hozzáér, arannyá válik”

Forrás: deadline.com, dailymail.co.uk, nme.com, nme.com/news


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: